Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Parkering & Parkeringsskiva

Gratis parkering gäller alla dagar i Nybro. Totalt finns 706 platser på allmänna parkeringar och 660 platser på kundparkeringar. Dessutom kan vi erbjuda 31 handikapplatser placerade vid köpcentra, hälsocentral, bibliotek och simhall.

Gratis parkering gäller alla dagar på allmänna parkeringsplatser Nybro. Totalt finns 706 platser på allmänna parkeringar och 660 platser på kundparkeringar (Observera att det kan vara andra parkeringsregler vid
kundparkering än vid allmän parkering).

Dessutom kan vi erbjuda 31 handikapplatser placerade vid köpcentra, hälsocentral, bibliotek och simhall.

Parkeringsskiva gäller på bestämda platser

Alla allmänna parkeringsplatser i Nybro är avgiftsfria men du måste ha en parkeringsskiva när du parkerar på vissa av dessa platser i centrala Nybro. Syftet är att uppnå en bättre rotation på parkeringsplatserna.

P-skivan används på de platser i centrum där det är tillåtet att parkera en och tre timmar mellan klockan 8.00 och 18.00 på vardagar och mellan klockan 8.00 och 13.00 på lördagar. Och på markerade platser inom gångfartsområde mellan klockan 10-18 vardagar utom vardag före söndag- och helgdag och mellan klockan 10-16 vardag före söndag- och helgdag.

Det är totalt 189 allmänna parkeringsplatser som är berörda och de ligger i kvarteret Fabriken, på Sveaplan, parkeringen mellan Engshyttegatan och Stora Nygatan, utmed gatorna Stora Nygatan, Mellangatan, Storgatan, Stationsgatan, Västra Magasinsgatan vid Stadshusplan samt parkeringsplatserna vid Västra Magasinsgatan mitt emot Järnvägsparken.

Skyltar med symbolen för parkeringsskiva finns uppsatta vid dessa parkeringsplatser.

På parkeringskartan är de flesta av dessa platser markerade. Där kan du också se vad det är för regler som gäller för parkeringsskivan. Övriga allmänna parkeringsplatser i Nybro omfattas inte av bestämmelsen om parkeringsskiva.

Parkeringsskivor finns att köpa vid resecentrum och Bohmans Bokhandel.

Ett litet tips: Skulle ni ej ha någon p-skiva tillgänglig så går det bra att skriva ankomsttiden på en papperslapp och lägga den väl synlig i vindrutan så gäller den som p-skiva.

P-skiva karta NK hemsida 2020-10-26

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000