Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Andra som kan ge råd och stöd

Här har vi samlat länkar och kontaktuppgifter till andra organisationer och myndigheter som på olika sätt kan ge råd och stöd gällande skadligt bruk och beroende.

1177- Beroende och skadligt bruk
Här kan du läsa om olika former av beroenden och var du kan få hjälp.

AA, Anonyma Alkoholister
Anonyma Alkoholister, är en gemenskap av kvinnor och män som träffas för att tillsammans lösa sitt alkoholproblem. AA hjälper varandra att bli nyktra och fortsätta vara nyktra genom att gå på möten, arbeta i de tolv stegen och genom engagemang i AA.

Alkoholprofilen
Ett test för dig över 18 år som vill veta mer om dina alkoholvanor och hur de påverkar dig och andra.

Al-Anon, Hjälporganisation för anhöriga till alkoholister
Al-Anon familjegrupper är en gemenskap av anhöriga och vänner till alkoholister, som delar sina erfarenheter, sin styrka och sitt hopp med varandra för att lösa sina gemensamma problem.

DIGITAL PSYKISK HÄLSA KALMAR LÄN
Primärvården i Region Kalmar län har en digital mottagning för dig som är över 18 år.

Här kan du få råd, samtalsstöd och psykologisk behandling via video. Du kan själv boka en tid när du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnproblem eller är stressad. Hit kan också vända dig om du har livssituationsproblem så som relationsproblem, kris, sorg eller känner ensamhet.

Du kan själv gå in på 1177.se och enkelt boka en tid för videomöte med psykolog/kurator.

NA, Anonyma Narkomaner Sverige
NA är en ideell gemenskap eller förening av män och kvinnor för vilka droger blivit ett allvarligt problem. Vi är tillfrisknande beroende som möts regelbundet för att hjälpa varandra att förbli drogfria.

Spelpaus.se
Här stänger du av dig från spel som kräver registrering hos de spelbolag som har licens att bedriva spel om pengar i Sverige.

Spelberoendes riksförbund
Spelberoendes riksförbund är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av föreningar för spelberoende som vill verka för att förebygga och avhjälpa spelberoende.

Stödlinjen, Första hjälpen vid spelberoende
Stödlinjen erbjuder kostnadsfri rådgivning vid problem med spel om pengar.

Självmordslinjen
Självmordslinjen är till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. Du kan ringa, chatta eller mejla och du kan vara anonym.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.