Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Doftande syren och förändringsprojekt

Hallå där Jenny Viklund! Du är undersköterska i hemtjänsten Centrum och med i pilotprojektet kring Vanguardmodellen. Berätta vad innebär det?

– Det är ett förändringsarbete i hemtjänsten där vi är med och testar nya arbetssätt. Vi har jobbat tillsammans med sjuksköterskor, rehab och chefer. Först gjordes intervjuer av våra kunder. De visade att många känner sig ensamma och att man upplever att det är mycket olika personal som gör besöken.

Hur är det att vara med i pilotprojektet?

– Det är spännande och roligt, men också svårt! Mycket har varit ovisst, men det måste ju få vara det eftersom det är meningen att vi ska jobba oss fram till något nytt. Jag tror att det nya arbetssättet där vi själva får vara med och planera och påverka arbetet kommer bli bra,

Hur märks det nya arbetssättet för dig?

– Arbetet har blivit mycket mer flexibelt. Har vi en promenad planerat i schemat och det ösregnar ute – då kan vi enkelt ändra och lägga promenaden en dag då det är soligt istället. Vi har fortfarande kvar telefonen och loggar in hos kunden, men vi är inte lika tidsstyrda längre.

Hur gör du skillnad i ditt arbete?

– Jag är så glad över att vara i hemtjänsten, det är ett fritt arbete med mycket frisk luft! Det är härligt att veta att man gör något gott för andra. En liten insats från mig kan betyda hela dagen för den jag är hos. Jag minns särskilt en händelse när jag en försommar var hos en kund som verkligen uppskattar att vara utomhus. Nu hade hissen gått sönder och hon kunde inte ta sig ut på väldigt länge. Jag tog in syrener till henne och en magisk sommardoft spred sig hemma hos henne. Hon blev så glad!

Jenny Viklund

Ålder: 34

Yrke: Undersköterska

Bor: Nybro

Familj: Man och två barn

Fritidsintressen: Umgås med familjen, kolla på Nybro Vikings och fixa i sommarstugan!

Möt våra medarbetare

Våra medarbetare på Nybro kommun är vår viktigaste resurs. I artikelserien “Möt våra medarbetare” får du träffa några av våra över 2 000 anställda.

Är du intresserad av jobb hos oss?