Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Om Nybros näringsliv

Nybro kommun som är en del av Kalmar län, har ambitionen att vara en konkurrenskraftig kommun som är attraktiv för företagsetableringar.

Samverkan mellan kommunerna i regionen är en viktig del av näringslivsutvecklingen och en avgörande faktor om man ska lyckas med att skapa en framgångsrik kommun och region.

I Nybro Kommun har vi idag strax under 2000 företag. Här finns stora och små företag främst inom metall-, design-, trä- och pappersindustrin. Flera av dessa är världsledande inom sina respektive branscher. I Nybro har vi en stark och stor transport- och logistiksektor som är viktig för hela regionen. En växande bransch med stor utvecklingspotential inom detta område är e-handeln.

Småstadsidyllen Nybro har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med riksväg 25, järnväg med både regional- och pendeltågstrafik samt två flygplatser på ett avstånd av tre respektive nio mil.

Kända varumärken

Inom Nybro Kommun finns flera kända varumärken, bland annat Orrefors som är ett av Sveriges starkaste varumärken både nationellt och internationellt sett. På orten Orrefors ser vi nu även nya spännande lösningar i och med att det framgångsrika e-handelsföretaget Royal Design har flyttat hela sitt lager hit. Kährs är en av Europas främsta golvtillverkare och företaget har mer än 150 års erfarenhet av att förädla träråvaran till efterfrågade, exklusiva produkter. Smurfit Kappa är ledande tillverkare av wellpappförpackningar och erbjuder kundanpassade lösningar till bland annat Findus, Absolut och Ängöl. Bribo Mekaniska är ett av de ledande företagen i Sverige när det handlar om avancerade plåtarbeten och de levererar bland annat luftavfuktare till passagerarflygplan från Boeing och europeiska Airbus.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.