Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Kris & Säkerhet

Hur du får hjälp och information vid olycka eller kris. Hur vi arbetar med krisberedskap, säkerhet och trygghet i kommunen.

Att förbereda sig för kris

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? En viktig del i att bli bättre förberedd vid en kris är att ha kunskap. Investera i kunskap om något händer!

Det finns mycket som kan hända. Till exempel transportstörningar, översvämningar, skogsbränder, it-attacker, terrorangrepp och militära konflikter. El kan slås ut av allt ovanstående. Efter bara en kort tid kan vardagen bli besvärlig. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger råd om hur man kan förbereda sig med mat, vatten, värme och annat i hemmet.

Tips från MSB: Hur du förbereder dig för kris

MSB:s råd till privatpersoner inom ämnen som till exempel hemberedskap, brandsäkerhet och naturolyckor

Broschyr: Om krisen eller kriget kommer (pdf)

Testa dina kunskaper och vinn ett stormkök!

Testa dina kriskunskaper med tio lärande frågor som rör egenberedskap, vad som är bra att ha hemma och hur samhället kan fungera i kris.

Gå igenom vår frågesport och var med i utlottning av tre stormkök. Tre deltagare lottas ut som får var sitt stormkök. Frågesporten är öppen fram till och med den 23 oktober 2022.

Vinnarna i utlottningen meddelas under vecka 43. Priset hämtas hos Nybro kommun enligt överenskommelse.

Frågesport – kunskap om att vara förberedd vid en kris

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000