Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Familj, barn & ungdom

Behovet av råd, stöd och hjälp kan se olika ut i olika situationer. Kommunen har därför olika former av stöd och verksamheter som riktar sig till barn, ungdomar, föräldrar och familj.

Alla kan drabbas av kriser, sociala eller personliga problem. Ibland uppstår behov av att få hjälp kring problem som är svåra att lösa på egen hand. Kommunen erbjuder stöd och hjälp till familjer, barn och unga. Vissa insatser är öppna för alla och kräver inte någon utredning eller beslut. Det finns även insatser och verksamheter som kräver att det sker en utredning och ett beslut om vilket stöd som erbjuds barnet, ungdomen eller familjen.

Om du känner dig osäker på vilken hjälp du kan få så kan du kontakta oss och få rådgivning om vad som skulle passa dig bäst.

Oro för ett barn – här hittar du information om vart du kan vända dig när du misstänker att ett barn far illa samt kontaktuppgifter för orosanmälan.

Familjerätt – till familjerätten kan du vända dig med frågor som rör vårdnad, boende och umgänge, adoption samt fastställande av föräldraskap/faderskap. Familjerätten erbjuder också samarbetssamtal till föräldrar som lever åtskilda.

Familjerådgivning – Om ni upplever relationsproblem i familj eller parförhållande kan ni få stöd och hjälp via Familjerådgivning.

Familjecentrum – är ett samarbete mellan Nybro kommun och Region Kalmar. Här ryms flera verksamheter som är samlade under ett och samma tak: Öppna förskolan, föräldramottagning, ungdomsmottagning samt mödra- och barnhälsovård.

Stöd till föräldrar – här hittar du information om hjälp och stöd till dig som förälder.

Stöd till barn och ungdomar – här hittar du information om hjälp och stöd till dig som är barn och ungdom.

Våld i nära relation – här hittar du information om kommunens stöd och hjälp till dig som lever med våld i nära relation.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000