Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Omsorg & Hjälp

Här finns information för dig som är i behov av den hjälp som erbjuds inom stöd och omsorg. Det kan vara ekonomiskt och socialt stöd, hemtjänst eller hjälp för funktionshindrade. Här finns också information till dig som är ny i Sverige.

Nyheter - Omsorg & Hjälp

Eldningsförbud

Eldningsförbud

Från och med fredag den 26 maj klockan 12.00 råder eldningsförbud i hela Nybro kommun.

Hemberedskap temat på anhörigcafé

Hemberedskap temat på anhörigcafé

- Detta var intressant, vi får kanske göra en studiecirkel i ämnet i höst! Det var intresserade deltagare som i veckan diskuterade hemberedskap och kris på Jutegårdens anhörigcafé.

Grattis till er som gått äldreomsorgslyftet!

- Jag kommer att sakna gruppen och diskussionerna! Det säger en av deltagarna på äldreomsorgslyftet som idag hade avslutningsfika. Pluggkompisarna runt bordet nickar och håller med.

Stärkt samverkan kring barnfamiljer där det förekommer våld

I Nybro kommun samverkar barn- och vuxenhandläggare i team runt barnfamiljer då det förekommer uppgifter om våld. Arbetssättet har lett till mer samsyn och tryggare insatser – både för barn och våldsutsatta föräldrar. Nu uppmärksammas arbetet nationellt hos SKR, Sveriges kommuner och regioner.

Spontanansökan som ledde vidare

– Jag sökte spontant ett sommarjobb inom omsorgen, och det blev verkligen jättebra! Möt Gabriel Wester som jobbar inom psykiatrin på Törnvägen.

Vad gör din tonåring på valborg?

Nu är våren här och med den många trevliga traditioner. Ibland innebär detta också en ökad mängd alkohol.


Alla nyheter