Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Natur & Friluftsliv

I Nybro kommun har du rika möjligheter att bedriva ett aktivt friluftsliv och njuta av den småländska naturen.

I Nybro kommun har du rika möjligheter att bedriva ett aktivt friluftsliv och njuta av den småländska naturen. Klimatet under våren och försommaren är oftast varmt och torrt, vilket gör att du gärna vistas utomhus.

Det varma klimatet i kombination med det småskaliga, omväxlande landskapet gör att du här också befinner dig i ett av de artrikaste områdena i landet – Sydöstra Småland. Trots att många naturintresserade besöker området, så finns det fortfarande mycket nytt att upptäcka.

Här har du alltid nära till naturen. Vid varje tätort finns avsatta leder och områden för rekreation och friluftsliv. Det finns många fina badplatser, möjligheter till jakt och fiske, rid- och vandringsleder och sevärdheter.

I vår pärla, det stora tätortsnära naturreservatet Svartbäcksmåla kan du både vara aktiv och njuta av stillhet. Vintertid kan du åka skidor både utför och på längden i sydöstra Sveriges finaste vintersportanläggningar.

Kommunen har under 2018 beslutat om tydliga riktlinjer för förvaltningen av kommunens egen naturmark, med syfte att bl a stärka rekreation och friluftsliv.

Natur- och friluftslivsprogram – Nybro kommun 2022-2026

Naturmarkspolicy för Nybro kommun

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.