Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Cykelvägar

I Nybro kommun har vi cirka 5 mil cykelvägar och kommunen jobbar för att cyklisterna ska få en bra och trygg miljö.

I Nybro kommun har vi cirka 5 mil cykelvägar och kommunen jobbar för att cyklisterna ska få en bra och trygg miljö. Att cykla kostar väldigt lite, det förbättrar hälsan och gör att du kan ta sig fram på ställen dit inte bilen och andra färdmedel når.

Cykelkarta Nybro stad – PDF-fil (6 MB)

Så här cyklar du mellan Kalmar och Nybro – PDF-fil (2 MB)

Nyfiken på cykelvägar? Gå in på Eniros kartportal, välj cykelkartan och zooma in valfritt område.

Så här skyltar vi

Påbjuden cykelbanaPåbjuden cykelbana. En väg för bara cyklar och mopeder (klass II). När denna skylt finns så gäller den vägen för cyklar och du ska då inte cykla på bilvägen.

Påbjuden gång- och cykelbanaPåbjuden gång- och cykelbanor. Märket anger gemensam bana för gående och cyklande.
Påbjudna gång- och cykelbanor
Påbjudna gång- och cykelbanor
. Märket anger banor som är delade genom vägmarkering, skiljeremsa eller liknande i en del för gående och en del för cyklande. Symbolernas placering på märket anger vilken del av banan som är avsedd för gående respektive cyklande.

Övergångställe. Observera att bilarna måste stanna för fotgängare men inte för cyklister. Skylten ser likadan ut vid en kombinerat övergångställe som vid ett som endast är för gångare, men skillnaden är att de vita ränderna på marken är brutna.Vänta med att cykla över tills vägen är fri från bilar!

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.