Lovaktiviteter

Sommaren 2020 kommer inte bli som vanligt då vi har en pandemi i landet att ta hänsyn till. Med anledning av detta så kommer Nybro kommun i år inte att ha möjlighet att arrangera ett sommarlovsprogram.
Men det finns ändå saker du kan göra för att må bra och ha roligt, även om inte allt är som vanligt: Folkhälsomyndigheten har listat fyra bra tips på saker du kan göra och tänka på, klicka  här för att läsa dem.

Alla mår bra av att röra på sig, äta bra och att sova tillräckligt länge på natten. Kom ihåg att du fortfarande kan leka, cykla och träna utomhus med dina kompisar så långe du håller avstånd till andra människor.
På denna sida kommer det löpande listas tips på saker att göra eller besöka under sommaren i vår kommunen. Håll utkik!

Vissa av kommunens verksamheter håller öppet under lovet, med begränsade öppettider:
 Fritidsgården Mejeriet
 Nybro simhall
 Nybro bibliotek

Läs mer:
 Badhusparken
 Svartbäcksmåla aktivitetsområde
 Tennisbanor i Nybro stad 
 Vandringsleder i Nybro kommun
 Fiske i Nybro kommun
 Evenemangskalender Nybro24
 Kulturpromenad i Nybro stad
 Fryshuset Nybro

Tänk på att stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, även om det är lindriga besvär. Detta för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.
Mer information om coronaviruset. hittar du på  Nybro.se

Tidigare har föreningar kunnat söka bidrag för aktiviteter på sommarlovet, som är gratis och riktar sig till barn mellan 6 och 15 år. Detta har varit möjligt eftersom Nybro kommun har fått ett statsbidrag från Socialstyrelsen. I år kommer Socialstyrelsen inte att dela ut statsbidrag för avgiftsfria sommarlovsaktiviteter till kommunerna. Det innebär tyvärr att föreningar inte kan söka bidrag för sommarlovsaktiviteter från Nybro kommun år 2020.

Relaterat: Kontaktuppgifter för: Lovaktiviteter

Datum för publicering | ändrad: 2020-05-29 | skapad: 2020-02-14

Uppleva & Göra

  Allemansrätten - vad gäller?

När sommaren äntligen är här kommer många frågor om allemansrätten och vad som gäller vid olika typer av aktiviteter som [...]

  Fotbollsplanernas status

För att få en aktuell status och information om planerna är spelbara på Grönmovallen och konstgräset vid Åkrahälls IP ringer [...]

  Glasriket

Nybro kommun är en del av det unika området Glasriket. Här har det tillverkats glas på mängder av glasbruk i [...]

  Lovaktiviteter

Sommaren 2020 kommer inte bli som vanligt då vi har en pandemi i landet att ta hänsyn till. Med anledning [...]

  Nybro simhall

Nybro Simhall har en egen hemsida där du hittar all information så som priser och öppettider: nybrosimhall.se. Välkommen!

  Tennisbanor

Nu är tennisbanorna öppna, välkomna! På Victoriavallens idrottsområde och Åkrahälls idrottsplats finns ett antal tennisbanor att kostnadsfritt använda för den [...]

 Turism

Här hittar du all information om: Turism (kategori).