Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Betala din faktura

Här finns information till dig som får fakturor från Nybro kommun eller som på annat sätt behöver göra inbetalningar till kommunen. De fakturor kommunen skickar till dig kan betalas via autogiro eller bankgiro.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt och tryggt sätt att betala fakturor och kostar inget extra. Fakturan skickas till dig som vanligt så att du vet hur mycket som kommer att dras från ditt bankkonto. Dragningen sker automatiskt från det bankkonto du angivit, vilket innebär att du inte missar några betalningar och riskerar inkasso-krav. Men du måste se till att det finns pengar på kontot en bankdag före förfallodagen.

Innan autogirot fungerar kan det komma en faktura med belopp på inbetalningskortet, denna ska betalas på vanligt sätt – även om meddelande har kommit från banken att autogirot fungerar. När allt är klart och betalningen dras från bankkontot står det “makuleras” på inbetalningskortet på fakturan.

Om du inte vill få din avi i pappersformat ansöker du även om E-faktura i din internetbank.

För att ansluta dig till autogiro fyller du i blanketten som finns att ladda hem under länken “blanketter” eller fyller i ansökan via e-tjänsten som finns på samma ställe. Läs igenom villkoren för Autogirot och skicka in den ifyllda blanketten till oss. Du kan även välja autogiro för Nybro kommun på din internetbank.

Bankgiro

Nybro kommun har bankgiro, vilket innebär att du som kund betalar dina fakturor via bankgiro. Det kan vara avgifter för barnomsorg, äldre- och handikappomsorg samt hyror, och respektive enhet har ett eget bankgironummer.

Kontakta respektive verksamhet som är avsändare av din faktura för rätt bankgiro och OCR-nummer.

Utlandsbetalning

Det går att betala till kommunen även om du befinner dig utomlands, men då måste du ange vårt IBAN-nummer (International Bank Account number) och BIC-kod (Bank Identifier Code). BIC kallades tidigare för SWIFT-kod.

  • IBAN SE16 8000 0816 9550 4100 8680
  • BIC/SWIFT SWEDSESS

E-faktura

Vi kan nu erbjuda dig som privatkund till Nybro Kommun att få alla dina fakturor via e-faktura, Detta gäller avgifter till barnomsorg, omsorg, kulturskola eller hyror mm.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.