Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Påverka

Uppsträckta händer

Visse du att det finns flera sätt som invånare i Nybro kommun att göra din röst hörd och vara med och påverka?

Våra e-tjänster för att påverka

Här nedan förklarar vi vilken e-tjänst du ska använda beroende på syftet. Tänk på att det är viktigt för oss att få reda på om något är fel så att vi kan åtgärda det. Vi tar också gärna till oss beröm när vi förtjänar det.

Har du en synpunkt i form av klagomål, beröm eller kanske förbättringsförslag ska du lämna din synpunkt till oss via vår e-tjänst Synpunkter.

Lämna en synpunkt

Har du ett förslag som du skulle vilja togs upp av politiken? Alla som är folkbokförda i Nybro kommun kan lämna ett förslag via vår e-tjänst ”Nybroförslaget”. Om sedan minst femtio personer röstar på förslaget lämnas det vidare för handläggning och beredning innan politiskt beslut tas i respektive nämnd eller i kommunfullmäktige.

Nybroförslaget

När du upptäcker något som är fel eller trasigt behöver du anmäla detta till oss så att vi kan åtgärda det. Felanmälan gör du i våra e-tjänster under ”Mina sidor”.

Felanmälan via Mina Sidor

I denna e-tjänst kan du ställa en fråga direkt till kommunens folkvalda politiker. Alla frågor och svar publiceras sedan på nybro.se.

Fråga din politiker

Om du är missnöjd med ett kommunalt beslut kan du överklaga det.

Överklaga beslut

På kommunfullmäktiges finns det möjlighet för dig att ställa frågor direkt till våra politiker.

Allmänhetens frågestund

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.