Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Borgerlig vigsel

Här finns information för er som önskar boka tid för borgerlig vigsel. Ni kan välja mellan att ha vigseln på kommunhuset eller på en egen valfri plats i kommunen. Det är kostnadsfritt att gifta sig borgerligt.

Kontakta medborgarkontoret för att lämna intresseanmälan om borgerlig vigsel.

Kommunstyrelseförvaltningen kommer därefter att kontakta dig för att boka vigselförrättare och sköta administration kring vigseln. Ni behöver inte vara skrivna i kommunen för att få vigas av kommunens vigselförrättare. Kommunens vigselförrättare är utsedda av Länsstyrelsen.

Ni behöver ha med er två intyg från Skatteverket, Intyg om hindersprövning och vigselintyg. Vigselintyget får ni automatiskt när hindersprövningen är klar. Det tar ca tre veckor att få intyg om hindersprövningen.

Om någon av er önskar byta efternamn i samband med vigseln ska detta anmälas till Skatteverket innan vigseln.

Ni som tidigare har registrerat partnerskap och vill omvandla det till äktenskap kan anmäla det till Skatteverket eller välja att vigas på nytt, tex borgerligt.

Efter vigseln överlämnar vigselförrättaren ett vigselbevis till er. Kommunen skickar ett vigselintyg till Skatteverket som registrerar er vigsel.

Våra vigselförrättare är

  • Christina Davidson
  • Elsa Petersson
  • Jeanette Madeling
  • Per Gustafsson
  • Tobias Fagergård

Kontakta oss

Kommunstyrelseförvaltningen

Telefon: 0481-45 000

E-post: kommun@nybro.se

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.