Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Borgerlig vigsel

Här ansöker du om tid för borgerlig vigsel. För att kunna gifta sig borgerligt måste ni ansöka om hindersprövning samt anmäla efternamn hos Skatteverket. Det tar cirka tre veckor

Det är kommunen som ansvarar för de borgerliga vigslarna. Du kan välja mellan att ha vigseln hos oss på kommunhuset eller på en egen valfri plats i kommunen. Det är kostnadsfritt att gifta sig borgerligt och du väljer själv om du vill ha vigselring eller inte.

Vår administratör hjälper dig med att boka vigselförrättare och sköter all administration kring vigseln. Du behöver ha med dig två intyg från Skatteverket, Intyg om hindersprövning och vigselintyg (detta får du automatiskt när hindersprövningen är klar).

Våra vigselförrättare är:
Christina Davidson, Elsa Petersson, Jeanette Madeling och Per Gustafsson

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000