Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Sommar­jobb och sommar­praktik

Vi vill att alla som jobbar hos oss ska tycka att det är kul att gå till jobbet och vara stolta över sitt uppdrag. För oss är det också viktigt att du kan påverka ditt jobb och utvecklas i ditt uppdrag. Kommunen är den största arbetsgivaren i Nybro med cirka 2000 anställda. Är du vår nya kollega? 

Sommarjobb inom äldreomsorgen

Vill du ha ett jobb där du utvecklas och stödjer äldre till att leva ett så självständigt liv som möjligt? I ett sommarjobb i äldreomsorgen får du ett varierat arbete där du möter många härliga människor.

Sommarjobb inom funktionsstöd

Vill du växa och låta andra personer växa? Är du intresserad av att ge stöd och omsorg till personer som har olika funktionsvariationer, alla med unika livssituationer? Då är detta jobbet för dig! 

Sommarpraktik ledde till att Cornelia fick jobb redan som 17-åring

Cornelia fick lite slumpartat chansen att testa på jobb inom funktionsstöd. Det visade sig vara en vinstlott både för henne och arbetsgivaren. Redan när hon var 17 år hade hon sitt första riktiga sommarjobb på Nybro kommun.

Doftande syren och förändringsprojekt

Möt Jenny som är undersköterska i hemtjänsten och jobbar med ett förändringsprojekt.

Hanna och Johan jobbar på gruppboende

En möjlighet att jobba med funktionsstöd finns inom kommunens gruppboende för funktionshindrade. Det senaste tillskottet bland gruppbostäder är Riddarevägen. Här tar Hanna och Johan emot för att berätta om sitt arbete.

Fritt arbete som boendestödjare

En arbetsplats med hjärta – där medarbetarna gör skillnad varje dag. Följ med på ett besök hos ett gäng boendestödjare som jobbar inom socialpsykiatrin.

Jobb ger självständighet tycker Hala 18 år

Känslan av att göra skillnad i någons liv och samtidigt själv få jobba och vara självständig. Det tycker Hala Almasri 18 år är det bästa med att jobba inom funktionsstöd.

Mohamad jobbar från hjärtat

Mohamad är kocken som under pandemin testade på omsorgsyrket och hittade hem. – Jag är utbildad kock och jobbade på restaurang, berättar Mohamad. Under pandemin läste jag på Facebook att det behövdes folk inom omsorgen och tänkte att det ska jag prova.

Spontanansökan som ledde vidare

– Jag sökte spontant ett sommarjobb inom omsorgen, och det blev verkligen jättebra! Det säger Gabriel Wester som numera jobbar inom psykiatrin på Törnvägen.

Genta brinner för att fler ska hitta till omsorgsyrken

Vill du ha ett jobb där du utvecklas och stödjer äldre till att leva ett så självständigt liv som möjligt? I ett sommarjobb i äldreomsorgen får du ett varierat arbete där du möter många härliga människor.

Sveriges viktigaste jobb!

Som medarbetare är du en av våra viktigaste resurser för att erbjuda god service och välfärd åt alla i Nybro kommun. Att du bidrar är viktigt för Nybro kommun som arbetsgivare, för din vardag på arbetet och för våra invånare i Nybro kommun.

Trygghet, nyfikenhet och nytänkande är våra kärnvärden som visionen bottnar i och som vi bär med oss i vår vardag på arbetet.  

Som sommarjobbare hos oss får du: 

  • Ett viktigt och meningsfullt arbete 
  • Bra erfarenheter och kunskap 
  • En anpassad introduktion som innehåller både teoretisk och praktisk kunskap 
  • Frihet under ansvar 
  • Härliga kollegor och gemenskap 
  • Vara en del i ett arbetslag / team där du får stöttning och råd 
  • Lön och förmåner enligt kollektivavtal