Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Bygga, Bo & Miljö

I Nybro kommun månar vi om det attraktiva boendet. Här kan du välja att bo i vår pittoreska småstad, i någon av våra mysiga mindre orter eller på vår levande landsbygd. Välkommen att bygga, leva och bo här!

E-tjänster & Blanketter

Nyheter - Bygga, Bo & Miljö

Nominera till Miljö- och klimatpriset 2023

Nominera till Miljö- och klimatpriset 2023

Miljö- och klimatpriset är instiftat för att uppmärksamma goda exempel på engagerade och effektiva insatser för en bättre miljö och minskad klimatpåverkan i kommunen.

Nominera till Landsbygds­utvecklings­priset 2023

Nominera till Landsbygds­utvecklings­priset 2023

Landsbygdsutvecklingspriset är instiftat för att stimulera förtjänstfulla insatser för utveckling av landsbygden i kommunen. Priset kan tilldelas by, samhälle, förening, organisation, företag eller person som gjort förtjänstfulla insatser för detta. Särskilt meriterande är om insatsen ger arbetstillfällen på landsbygden.

Dags att nominera till Eldsjälspriset - Idrott 2023

Eldsjälspriset – idrott delas ut som belöning och uppmuntran till person, personer eller förening för ett engagerat och förtjänstfullt arbete inom kommunens föreningsliv – idrottsföreningar.

Föreningar får bidrag ur fond

Föreningslivet har under och efter Corona-pandemin haft det mycket tufft ekonomiskt. Därför beslutade Kommunfullmäktige att i bokslut 2021 avsätta 4 000 000 kronor i en Fond för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun.

Nu är nomineringen öppen till 2023 års priser

Nybro kommun vill genom att dela ut priser inom olika kategorier inspirera till fortsatt framåtanda, nyfikenhet och nytänkande.

Regler för användning av fyrverkerier i Nybro kommun

Tänk på att Inom Nybro kommun är fyrverkerier och smällare endast tillåtna att användas på nyårsafton mellan klockan 23.00-01.00. Vid andra tider krävs tillstånd från Polismyndigheten.


Alla nyheter