Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Utmärkelser vinnare 2021

Varje år delar Nybro kommun ut utmärkelser till personer, företag och föreningar inom kommunen som gjort insatser värda att uppmärksamma. Genom premieringar vill vi inspirera till fortsatt framåtanda och nytänkande.

Byggnadspris – Skomakaren 10

Fastighetsägaren har uppvisat både kunskap och känsla likväl som stort engagemang för kulturhistoriska värden i sin renovering av Skomakaren 10. På så vis får denna byggnad som uppfördes vid torget redan 1836 leva vidare för att fortsätta förgylla stadsbilden och bevara vårt gemensamma historiska arv.

Eldsjälspris idrott – Ros-Marie Karlsson, Nybro Orienteringsklubb

Ros-Marie Karlsson har med stort engagemang och glädje i mer än 40 år inspirerat barn och ungdomar i Nybro kommun till att prova på orientering, både som ledare inom klubben och som en sann eldsjäl då hon hjälpt kommunens skolor med dess skolorientering. Ros-Marie är en omtyckt barn- och ungdomsledare i Nybro Orienteringsklubb som brinner för att ständigt hjälpa de unga att utvecklas och trivas.

Eldsjälspris idrott – Åke Johansson, Flerohopps GoIF

Åke Johansson har under mer än 50 år varit engagerad i Flerohopps GoIF, både som styrelserepresentant, aktiv, lagledare, tränare och planskötare. Åke har varit en drivande kraft i Flerohopps GoIF under många år och med sitt genuina engagemang är han en sann eldsjäl som bidrar till föreningens utveckling och medlemmarnas trivsel.

Eldsjälspris kultur – Lennart Carlsson, Nybrobygdens spelmän

Lennart är en verklig eldsjäl som under väldigt många år arbetat för att bevara kultur och folkmusik i Nybro kommun.

Eldsjälspris övriga föreningar – Ingvar Nilsson, Flerohopp Folkets Hus och park

Med stort engagemang och driv har Ingvar Nilsson i över 40 år varit aktiv i Flerohopp Folkets Hus och Park. Med sitt mångåriga ideella arbete är Ingvar en stor tillgång för föreningen och en sann eldsjäl som ser till att det finns en lokal för gemenskap och uthyrning i samhället.

Hedersomnämnande för likabehandling – Carina Addén

Carina Addén har med sitt stora engagemang tjänstgjort i Nybro kommun inom förskolans verksamhet i 27 år. Carina har arbetat med jämställdhet mellan kön, barn med särskilda behov och barn med olika ursprung. I Carinas värld är alla lika värda och har samma rättigheter. Carinas styrka är en kontinuerlig vilja att lära sig och förkovrar sig i litteratur på lediga stunder. Med en stor nyfikenhet och intresse inspirerar Carina alla hon möter.

Landsbygdsutvecklingspris – Simon Williamsson

Simon Williamsson har med sin starka personlighet, entusiasmerande sätt och drivande förmåga satt Alsterbro på kartan på många plan. Han utvecklar landsbygden genom att skapa förutsättningar för människor att bo, verka, utöva fritidsaktiviteter och gå i skola där de bor. Hans förtjänstfulla insatser för bygden består bland annat av utveckling av Alsterbro Barefoot Teams tävlings- och ungdomsverksamhet, vara drivande i projekt med att utveckla badplatsen och byggnation av padelbana, engagemang i Alsterbrodagen och mycket mer.

Likabehandlingspris – Fryshuset

Fryshuset har alltid öppna dörrar, välkomnar alla trots olika bakgrunder och förutsättningar i livet. I år har Fryshuset varit en av de som kämpat och hittat nya vägar för att möta ungdomar trots en pågående pandemi. Fryshuset har hållit verksamheten öppen utomhus och möjliggjort möten med våra unga invånare under en orolig period.

Miljö- och klimatpris – Nybro Bibliotek

Genom tjänsten ”Boken kommer” erbjuder Nybro Bibliotek dem som inte kan ta sig till biblioteket att få böcker, tidskrifter m.m. hemlevererade. Numera görs detta inom Nybro stad med lådcykel – en viktig verksamhet och samtidigt ett föredöme för miljön. Genom att använda lådcykel visar bilioteket på vikten av att använda hållbara transportmedel och enkelheten i att transportera varor med lådcykel. Biblioteket har också en vanlig el-cykel för utlåning, vilken också kan bidra till bättre miljö- och klimat. Även bokbussen, som körs på förnybart drivmedel, genererar en miljövinst på flera sätt.

Ungdomspris – Qasem Nasiri

Genom sitt engagemang och driv har Qasem skapat mötesplats och möjlighet till en meningsfull fritidsaktivitet för ungdomar i hans egen situation. Qasem har varit mån om att skapa en välkomnande miljö där alla ska kunna delta men med krav på gott uppförande och en god värdegrund.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.