Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Jobb ger självständighet tycker Hala 18 år

Känslan av att göra skillnad i någons liv och samtidigt själv få jobba och vara självständig. Det tycker Hala Almasri 18 år är det bästa med att jobba inom funktionsstöd.

Hala går sista året på gymnasiet och läser till undersköterska på vård och omsorg. I framtiden vill hon läsa vidare till antingen specialistsjuksköterska eller socionom. Hon tycker att det är en perfekt kombination att jobba extra samtidigt som hon pluggar:

– Skolan hjälper mig i jobbet och jobbet hjälper mig i skolan!

Till de flesta jobben inom vård och omsorg behöver man vara 18 år, men det finns alltid chans att få jobb även när man är yngre. Hala var 17 år när hon fick sitt första jobb inom funktionsstöd i Nybro kommun.

– Först var jag på ett gruppboende i Hanemåla och sedan fick jag semestervikariat på Morgonstigen. Nu är jag timanställd och jobbar kvällar och helger när det passar för mig.

Hala sökte jobb inom vård och omsorg för att kunna hjälpa människor. Hon tycker också att ett eget jobb som ung är viktigt.

– Jag ville jobba och vara självständig, säger Hala. Det bästa med mitt jobb är känslan av att kunna ge stöd i vardagen. Jag är glad inuti mig när jag går hem från jobbet.

Hala Almasri

Ålder: 18

Yrke: Pluggar sista året till undersköterska och jobbar extra på gruppboende.

Bor: Nybro

Familj: Mamma, pappa och två bröder.

Fritidsintressen: Jag gillar att umgås med familjen och vänner.

Möt våra medarbetare

Våra medarbetare på Nybro kommun är vår viktigaste resurs. I artikelserien “Möt våra medarbetare” får du träffa några av våra över 2 000 anställda.

Är du intresserad av jobb hos oss?