Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Tvätta bilen

När en bil tvättas på en uppfart rinner tvättvattnet vanligen ut på gatan och ner i våra gatubrunnar. De flesta gatubrunnar har inga särskilda reningssteg anpassade för att kunna avskilja föroreningar från biltvätt eftersom de bara är gjorda för att ta regn.

Rengöringskemikalier, olja och tungmetaller följer med tvättvattnet vidare genom ledningsnätet till vattendrag och sjöar. Där bidrar föroreningarna till en sämre miljö för djur, växter och badande.

Vi rekommenderar att tvätta bilen på anordnade biltvättar där föroreningar avskiljs!

Om du trots allt vill tvätta bilen hemma behöver du ha tillgång till en yta där det finns förutsättning för oljerester och tvättmedel att brytas ner. En sådan yta kan vara din egen växande gräsmatta.

  • Vattnet får inte rinna ut på gatan och ner i våra gemensamma gatubrunnar.
  • På grund av risk för förorening av mark och vatten får du inte tvätta bilen på annans mark eller på gemensamma grönytor.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.