Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Sommarpraktik ledde till att Cornelia fick jobb redan som 17-åring

Cornelia fick lite slumpartat chansen att testa på jobb inom funktionsstöd. Det visade sig vara en vinstlott både för henne och arbetsgivaren. Redan när hon var 17 år hade hon sitt första riktiga sommarjobb på Nybro kommun.

Cornelia Sjöholm är nu 18 år och går sista året på naturvetenskapsprogrammet på Åkrahällskolan. Hon jobbar extra inom funktionsstöd, på gruppboendet Sturegatan i Nybro.

Hur kom det sig att du började sommarjobba inom funktionsstöd?

– Jag hade sommarpraktik inom funktionsstöd i tre veckor när jag var 16 år. Det var en slump att jag hamnade just inom funktionsstöd och på Sturegatan. Jag trivdes och tyckte det var jättekul! Jag fick bra kontakt med min handledare och när jag var 17 år fick jag sommarjobb på samma ställe. Nu är jag timvikarie och har ansökt om att jobba där även i sommar.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Arbetsdagarna är väldigt varierade. Vi stöttar i vardagssituationer som till exempel att handla eller städa. Det är fokus på olika saker beroende på vem man stödjer. Ibland kan det vara konsertbesök eller fotboll, allt beroende på intresse hos den du jobbar hos.

När skrattade du på jobbet senast?

– Vi skrattar mycket! Det är ett väldigt socialt och roligt jobb. Vi har kul både i personalgruppen och tillsammans med brukarna.

Vad är ditt bästa råd till den som ska söka sommarjobb?

– Våga ge jobb inom funktionsstöd en chans och testa! Det finns många jobb och platser att välja på.

Cornelia Sjöholm

Ålder: 18

Yrke: Studerar naturvetenskap Åkrahällskolan och jobbar extra inom funktionsstöd

Bor: Villa i Nybro

Familj: Pappa, mamma och lillebror 

Fritidsintressen: Innebandy 

Möt våra medarbetare

Våra medarbetare på Nybro kommun är vår viktigaste resurs. I artikelserien “Möt våra medarbetare” får du träffa några av våra över 2 000 anställda.

Är du intresserad av jobb hos oss?