Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Årets hetaste smak-, kultur- och musik­upplevelse hittar du på torget i Nybro!

Om Smaka på världen

Smaka på världen är en familjedag med fri entré där det bjuds på mat och dryck från världens alla hörn.

Smaka på världen har som målsättning att vara en fest för alla där människor från världens alla hörn, alla med förkärlek till sina länder och sina traditioner ska kunna mötas.

Tillsammans med matlagare och samarbetspartners bjuds besökarna in till en variation av god och spännande mat från olika länder. Det sker i smakportioner från olika matkulturer i en mix av tradition och nya trender.

Utvärdering

Hjälp oss att göra vårt evenemang ännu bättre! Nu vill vi veta vad just du tyckte om Smaka på världen 2024.

Maten och drycken

Smaka på världen i Nybro erbjuder tillsammans med fantastiska matlagare och medarbetspartners en makalös variation av god och spännande mat och dryck – i smakportioner. Det bjuds på mat och bakverk, varma och kalla drycker från olika länder och olika matkulturer med en mix av tradition och nya trender. Kockarna och många ideella krafter arbetar med evenemanget och förberedelserna sker i olika kök runt om i Nybro med omnejd.

Festen

Smaka på världen är en sommarfest! Torget fylls av glädje med spektakulära mat-, kultur- och musikupplevelser där Nybros lokala stjärnor och andra artister bidrar till en härlig feststämning. Här träffar Du Nybrobor, människor från staden, landsbygden och grannkommunerna. Alla med olika förkärlek för sin aktivitet, matlagning, bakverk eller hantverk och traditioner.

Våra kärnvärden

Mat och Kultur – Gemenskap och Upplevelse

Smaka på världen är ett evenemang som värnar om gemenskap. Vi vill skapa ett attraktivt evenemang där alla kan känna gemenskap och med egen delaktighet bidra till glädje och engagemang på ett underhållande sätt med mat-, kultur- och musikupplevelse.

Ansvaret

Smaka på världen är en fest för alla. Vi tar ett gemensamt ansvar för mångfald, vår miljöpåverkan, ett säkert och rent evenemang och för en hög trivsel.

Arrangörer