Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Andra som kan ge råd och stöd

Här har vi samlat länkar och kontaktuppgifter till andra organisationer och myndigheter som på olika sätt kan ge råd och stöd till dig som är barn eller ungdom.

BRIS – Barnens rätt i samhället
På Bris kan alla barn upp till 18 år få prata med en kurator. Man kan ringa, chatta, eller maila. Bris har alltid öppet – även på natten. Det är anonymt och gratis att kontakta Bris, och syns inte på telefonräkningen.

BARNOMBUDSMANNEN
Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att arbeta för barns och ungas rättigheter och intressen utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter, barnkonventionen. Barnombudsmannen svarar på frågor om dina rättigheter.

DIGITAL PSYKISK HÄLSA KALMAR LÄN
Primärvården i Region Kalmar län har öppnat en digital mottagning för unga vuxna (18-25) år med psykisk ohälsa.

Här kan du få råd, samtalsstöd och psykologisk behandling via video. Du kan själv boka en tid när du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnproblem eller är stressad. Hit kan också vända dig om du har livssituationsproblem så som relationsproblem, kris, sorg eller känner ensamhet.

Du kan själv gå in på 1177.se och enkelt boka en tid för videomöte med psykolog/kurator.

IVO – BARN OCH UNGDOMSLINJE
Till barn- och ungdomslinjen kan du som är under 21 år ringa och skriva för att fråga om dina rättigheter eller berätta om det som inte fungerar bra i socialtjänsten. Samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen.

JOURHAVANDE KOMPIS (Röda korset)
Jourhavande kompis är en verksamhet inom Röda Korsets Ungdomsförbund. Personer under 25 år kan chatta med jourhavande kompis om vad som helst. Det kan handla om kärlek, mobbing, ensamhet eller familjesituationen.

KILLAR.SE
På killar.se kan du chatta om vad som helst och helt anonymt med någon som lyssnar, stöttar och peppar.

MASKROSBARN
Maskrosbarn finns för dig med en förälder som dricker för mycket, tar droger, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för psykiskt eller fysiskt våld. Maskrosbarn stödjer ungdomar i åldern 13–19 år och du kan få stöd på olika sätt, exempelvis kan du få träffa andra med liknande erfarenheter eller prata med och få stöd av en vuxen.

SJÄLVMORDSLINJEN
Självmordslinjen är till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. Du kan ringa, chatta eller mejla och du kan vara anonym.

TRYGGA BARNEN
Trygga Barnen stöttar barn och unga upp till 25 år som har någon nära sig som har problem med alkohol, droger eller mår psykiskt dåligt. Du kan kontakta Trygga Barnen via chatt, mejl eller telefon om du känner att du behöver någon att prata med. Trygga barnen har tystnadslöfte och man kan vara anonym.

UMO
UMO är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. Här kan du hitta information om bland annat sex, hälsa och relationer.

YOUMO – ungdomsmottagning på nätet (på flera språk)
YOUMO är en webbplats för dig som är 13–20 år. Här finns information om kroppen, sex och hälsa. Du kan också läsa om jämställdhet, dina rättigheter och hur du kan få hjälp för att må bra. YOUMO är en del av UMO.se, ungdomsmottagningen på nätet men informationen är översatt på flera språk.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.