Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Utmärkelser vinnare 2022

Varje år delar Nybro kommun ut utmärkelser till personer, företag och föreningar inom kommunen som gjort insatser värda att uppmärksamma. Genom premieringar vill vi inspirera till fortsatt framåtanda och nytänkande.

Byggnadspris – Skogsvilan Nybro 3:45

Årets byggnadspris går till en offentlig ceremonilokal, byggd 2018, som visar att stora arkitektoniska värden kan tillskapas vid nybyggnation. Skogsvilans har en stilfull, avskalad och samtidigt modern gestaltning. Byggnadens vita färg och fönster inbjuder till ljus och en behaglig känsla av ro. Byggnaden är därmed välkomnande för alla, oavsett bakgrund och trosuppfattning.

Hedersomnämnande för likabehandling – Kristoffer Blomberg

Med ett stort engagemang har Kristoffer Blomberg tagit emot språkpraktikanter och anställt personer med syfte att utveckla svenska språket mot bakgrund av sina administrativa arbeten/ utbildningar. Kristoffer Blomberg har en tydlig ambition att utveckla verksamheten på Nybro Energi genom mångfald, samtidigt som individer får chans att utveckla sin yrkessvenska på hög nivå. Verksamheten har tagit emot och sett till att alla känt sig hemma på ett föredömligt sätt. Det finns många goda exempel på detta i våra organisationer, men 2022 vill vi uppmärksamma Kristoffer Blomberg, som har ett driv utöver det vanliga för att ge individer en bra start i vår kommun samtidigt som de får nyttja och vidga sin kompetens.

Landsbygdsutvecklingspris – Brokagärde Ekogård

Brokagärde Ekogård är en modern ekologisk gård med hög ambitionsnivå som brukar jorden, håller markerna öppna samt producerar god näringsrik ekomjölk. Gården arbetar med hela vägen från jord, till gröda, till ett helt fungerande kretslopp som är i balans. Gården har drivits i flera generationer och verksamheten fortsätter aktivt att utvecklas, bl a med produktion av ostkaka och att visa upp det svenska lantbruket genom kosläpp. Mot bakgrund av sina insatser för landsbygden i Nybro kommun, tilldelas Brokagärde Ekogård Landsbygdsutvecklingspriset 2022.

Miljö- och klimatpris – Lintex AB

Hållbarhetsarbetet är en nyckelfråga för Lintex AB och företaget arbetar långsiktigt för att minska sin verksamhets och sina produkters miljö- och klimatpåverkan. Under 2022 kommer företaget att vara nettoproducenter av förnybar energi och Lintex är också aktivt engagerade i FN:s globala mål för hållbar utveckling. Företaget har även egna ambitiösa mål om att deras produkter år 2030 ska vara klimatneutrala. Mot bakgrund av dessa insatser tilldelas Lintex Miljö- och klimatpriset 2022.

Ungdomspris – Lukas Sjöö

Lukas har med mycket stort engagemang och driv under lång tid jobbat med olika ungdomsfrågor både i och utanför skolan. Under hans ordförandeskap har ungdomsrådet klivit framåt och inte bara blivit en naturlig remissinstans i kommunen utan även initiativtagare för att Nybro ska bli en bättre kommun att var ung i.

Årets Eldsjäl Idrott – Joacim Strömberg, Orrefors MTB

Joacim Strömberg har med stort engagemang och entusiasm varit en av drivkrafterna i uppkomsten av mountainbikesektionen i Orrefors Idrottsförening. På kort tid har sektionen utvecklats stort och cykelsporten har blivit mycket populär i alla åldrar. Joacim är en omtyckt ledare som lägger ner mycket ideell tid och arbete i föreningen på träningar flera gånger i veckan, på cykelleder och tävlingar. Joacim är en sann eldsjäl som med ett extra fokus på barn och ungdomar peppar, stöttar och får alla att göra sitt bästa utifrån sina egna förutsättningar.

Årets Eldsjäl Kultur – Bernd Frey, Nybro musikkår

Bernd har under många år på ett mycket föredömligt sätt byggt upp musikkåren genom att utveckla och inspirera musikerna individuellt men framförallt som orkester.

Årets Eldsjäl Övriga föreningar – Göran Fransén, Alsterbro folkets hus

Göran Fransén har med stort engagemang och driv varit aktiv under lång tid i Alsterbro Folkets Hus. Göran är en stark drivkraft i föreningens utveckling och är en av dem som ser till att Folkets Hus och bion i Alsterbro kan erbjuda allt från live-opera på internationell nivå, de senaste biofilmerna till ett brett utbud av aktiviteter för barn och unga på skolloven. Med sitt mångåriga ideella arbete är Göran en stor tillgång för föreningen och sin hembygd.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.