Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Hanna och Johan jobbar på gruppboende

En möjlighet att jobba med funktionsstöd finns inom kommunens gruppboende för funktionshindrade. Det senaste tillskottet bland gruppbostäder är Riddarevägen. Här tar Hanna och Johan emot för att berätta om sitt arbete.

Gruppboendet på Riddarevägen öppnande i början av 2023. Personalgruppen som jobbar här fick förmånen att tillsammans planera och starta upp. Det var samtidigt en bra teambuildning då man inte jobbat tillsammans tidigare.

– Från början hade vi bara ett köksbord, stolar och kaffe förstås, berättar Hanna och Johan. Det var spännande att få starta upp nytt och lära känna de som flyttade in i sina lägenheter. I personalgruppen har vi mycket nytänk och engagemang.

De som har lägenhet på Riddarevägen är unga vuxna som ofta är sugna på att hitta på saker tillsammans. Då görs det utflykter, i somras var man till exempel på Astrid Lindgrens värld. En tur till Svartbäcksmåla för att grilla, gå på Nybro Vikings matcher eller att pyssla brukar också vara populärt.

Lägenheterna har bra läge med en uteplats, det är ett lugnt område samtidigt som man har nära till staden och aktiviteter.

Lika viktigt som att göra roliga aktiviteter är förstås att kunna ha egentid. När man har varit på sitt jobb eller sysselsättning kan man behöva ta det lugnt. Och det är förstås inte alltid som man heller känner för att vara social. Men vill man så finns det alltid möjlighet till gemenskap i det gemensamma köket och vardagsrummet.

– Vi stöttar för att man ska kunna vara så självständig som möjligt. Att kunna boka tvättid i tvättstugan, bjuda in kompisar på fika eller fixa sin mat. Det är så härligt att se självförtroenden som stärks och hur varje person växer.

Hanna och Johan är fantastiska ambassadörer för sitt jobb. På frågan om det är något mer de vill berätta så är svaret samstämmigt:

– Vill man testa något nytt, så sök jobb inom funktionsstöd! Det är världens bästa jobb. Bara gör det!

Hanna Larsson
Johan Jonsson

Hanna och Johan jobbar på på gruppboendet Riddarevägen. Läs deras historia om hur de fick vara med och starta upp boendet och hur det är att jobba på Riddarevägen.

Möt våra medarbetare

Våra medarbetare på Nybro kommun är vår viktigaste resurs. I artikelserien “Möt våra medarbetare” får du träffa några av våra över
2 000 anställda.

Är du intresserad av jobb hos oss?