Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Hyvling & Grusning

Hyveln, ett potthåls värsta fiende!

En hyvel jobbar till skillnad från en vägsladd lite mer på djupet i grusvägen. Maskinföraren kan ställa djupet på schaktbladet så att hyveln river upp alla hålor för att sedan sprida ut gruset igen jämt över vägbanan. Detta utförs oftast i april och görs på alla stadsbidragsgivande vägar i samband med dammbindningen. Hyvling ger ett bättre och jämnare resultat än en vägsladd.

Frågor och svar om hyvling/grusning

Alla grusvägar som ger statligt driftsbidrag hyvlas en gång på våren i samband med dammbindningen och en gång på hösten. Grusvägar som inte ger statsbidrag hyvlas inte.

Alla enskilda vägar som får statligt driftsbidrag grusas vartannat år med undantag för de vägar vi dammbinder med Dustex. Denna dammbindning ger en mer hållfast väg som inte behöver grusas lika ofta.

Vägar som inte ger statligt driftsbidrag grusas vid behov.

Kontakta oss

Gator & vägar

Om du har frågor avseende gator/vägar, gatubelysning, GC-vägar, trafik och liknande, så kontaktar ni gata/naturenheten via kommunens växel 0481-450 00. Alternativt via e-post till samhallsbyggnad@nybro.se

För felanmälan använd lämplig e-tjänst

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.