Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Konst i kommunen

Kommunens konstsamling består av cirka 2 000 konstverk. Det första konstverket köptes in 1944. All konst kan du hitta i kommunens konstregister. Konstverken lånas ut och placeras i kommunens lokaler för att berika den offentliga miljön.

Vid all ny och ombyggnation ska 1%-regeln tillämpas. Det innebär att 1% av de totala kostnaderna för bygget ska gå till konstnärlig gestaltning. Kulturavdelningen sköter handläggning det vill säga kontakter och samordning mellan konstnärer, arkitekter och tekniska nämnden. Det är vårt konstråd beslutar i varje enskilt ärende.

Kulturpromenad i Nybro – PDF-fil

Gunnar Theanders Freskomålning – PDF-fil

Ateljéhus Pukeberg

I Pukeberg finns Ateljéhus Pukeberg som samlar flera olika konstnärer. Här finns bland annat 8 ateljéer och en del undervisningslokaler. Här bedrivs undervisning i olika material som till exempel olja, akryl och keramik. Ateljéerna hyrs ut kortare och längre tid, oftast längre. För att ansöka om en plats i ateljéerna fyller du i vår ansökningsblankett.

Läs mer om Ateljéhuset på ateljehuspukeberg.blogspot.se

Konst Runt

Den andra helgen i september öppnar konstnärer i Nybro, Emmaboda, Torsås och Södermöre sina ateljéer för allmänheten under den fantastiska konstrundan “Konst runt”.

Konst runt

Kontakta oss

Kulturenheten

Kontakta oss gärna för frågor kring kultur.

larandeochkultur@nybro.se

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.