Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Mohamad jobbar från hjärtat

Mohamad är kocken som under pandemin testade på omsorgsyrket och hittade hem.

– Jag är utbildad kock och jobbade på restaurang, berättar Mohamad. Under pandemin läste jag på Facebook att det behövdes folk inom omsorgen och tänkte att det ska jag prova.

Det visade sig vara ett bra val. Nu tre år senare så jobbar Mohamad på en ordinarie tjänst i poolen. Det innebär att han rycker in och jobbar där det behövs i sitt område, till exempel på Kvarnbacken, Strandvägen eller hemtjänsten.

– Jag trivs jättebra, säger Mohamad. Jag jobbar från hjärtat. När jag gör andra nöjda så känner jag mig själv nöjd. Det känns bra att göra något för de gamla. Arbetsmiljön och kollegorna är bra, vi är som en familj och jag känner mig verkligen hemma.

Den dagen vi träffas så har Mohamad jobbat på Strandvägen klockan 7 till 16. Han kommer direkt från jobbet.

– Strandvägen var min första arbetsplats och det känns lite som att komma hem när jag jobbar där, säger Mohamad. Idag har jag varit med på aktiviteterna och det är många som vill säga hej och ge en kram.

Mohamad berättar gärna själv för släkt och vänner om sitt yrke. Han har två systrar och två systerdöttrar som har sökt sig till omsorgen.

– Att jobba i omsorgen är både lätt och svårt. Det är ju människor och inte maskiner vi jobbar med. Alla är olika och det är viktigt att ge stöd på rätt sätt. Det är ett roligt jobb, och om man är osäker på något så finns det alltid en kollega att fråga.

Mohamad Alhariri

Ålder: 37
Yrke: Vårdbiträde
Bor: Nybro
Familj: Ja
Fritidsintressen: Simning och gym

Möt våra medarbetare

Våra medarbetare på Nybro kommun är vår viktigaste resurs. I artikelserien “Möt våra medarbetare” får du träffa några av våra över 2 000 anställda.

Är du intresserad av sommarjobb hos oss?