Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Ung Företagsamhet- Ungt entreprenörskap

Ung Företagsamhet ger gymnasieungdomar möjlighet att testa hur det är att driva företag. De unga företagarna får ovärderlig erfarenhet i entreprenörskap vilket säkerställer återväxten i Nybros Näringsliv och ökar anställningsbarheten hos vår unga.

Entreprenörskapet hos individen börjar vi odla mycket tidigare. Därför så satsar även våra grundskolor på att främja entreprenörskapet hos individen, genom en mängd olika aktiviteter och samarbeten.

Åkrahällskolan har en lång tradition av att elever lär och prövar eget företagande. I gymnasiereformen från 2011 är betoningen på entreprenörskap stark. I vissa program ingår entreprenörskap bland de obligatoriska ämnen, i andra program har eleven möjlighet att aktivt välja kursen entreprenörskap och företagande. Entreprenörskap innebär ofta att starta ett Ungt företagande, UF-företag, under gymnasietiden. På skolan startas varje år ett stort antal företag i de mest skilda branscher. Förutom att få kunskap om företagande, tränas tron på den egna förmågan, kreativitet och eget ansvar.

Följ de unga företagarna via Åkrahällskolan

Ung Företagsamhet i Kalmar län

Ung Företagsamhet i Kalmar län på Facebook

Kontakta oss

Näringslivsutvecklare

Telefon: 0481-452 08

E-post: kommun@nybro.se

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.