Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Räddningstjänsten Sydost

Nybro kommun är medlem i kommunalförbundet Räddningstjänsten Sydost (RTSO), tillsammans med Kalmar, Mörbylånga, Borgholm, Emmaboda, Torsås, Oskarshamn, Högsby och Mönsterås kommuner. Det innebär att Räddningstjänsten Sydost ansvarar för räddningstjänstverksamheten i kommunen.

Ett av räddningstjänstens uppdrag är att förhindra och minimera olyckor i samhället. Därför arbetar räddningstjänsten med tillsyn, granskar bygglovsansökningar och detaljplaner, ger information om sotning och brandskyddskontroll, utfärdar tillstånd för brandfarliga och explosiva varor samt ger råd till allmänheten och aktörer i kommunen.

Förutom att förhindra och minimera olyckor i samhället har räddningstjänsten ett operativt uppdrag och utför räddningsinsatser. Exempel på insatser är bränder, drunkningar, trafikolyckor, stormskador, ras, kemikalieolyckor och farliga utsläpp. Räddningstjänstens räddningspersonal i beredskap är redo att rycka ut om du eller dina nära råkar ut för en brand eller olycka.

I Nybro kommun finns brandstationer i Nybro, Alsterbro, Orrefors och Målerås.

Till Räddningstjänsten Sydosts webbplats

Kontakta oss

Räddningstjänsten Sydost
Telefon: 010-357 30 00
E-post: info@rtso.se
Webbplats: rtso.se

Räddningstjänsten Nybro

Långgatan 7, 382 41 Nybro, Sverige

Hel- och deltidsstation med bemanning dygnet runt. Hit vänder du dig om du har frågor som rör tillsyn, tillstånd, utbildning och sotning mm.

Räddningstjänsten Målerås

Voltgatan 1B, 380 42 Målerås, Sverige

Brandvärn.

Räddningstjänsten Alsterbro

Alsterbrovägen 4, 380 44 Alsterbro, Sverige

Deltidsstation med anspänningstid om 5 minuter.

Räddningstjänsten Orrefors

Timmermålavägen 2, 380 40 Orrefors, Sverige

Deltidsstation med anspänningstid om 5 minuter.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.