Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Tänk säkert – gör smarta saker säkra

Genom att tänka på hur du agerar på nätet och med enkla åtgärder så kommer du långt i vårt uppkopplade liv med smarta saker.

Genom att tänka på hur du agerar på nätet och genom enkla åtgärder så kommer du långt i vårt uppkopplade liv med smarta saker. Med eftertanke kan vi leva mer säkert och undvika att släppa in en bedragare till våra hem.

Brottsligheten har allt mer förflyttats in på den digitala arenan och finns på så vis vid soffan hemma hos oss i våra surfplattor, smarta mobiler m.m.

Informationssäkerhetskampanjen “Tänk säkert – gör smarta saker säkra” leds av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samt Polisen.

Utvecklingen av smarta, uppkopplade saker går snabbare än vad vi många gånger har kunskap om och vi ifrågasätter inte heller alltid om produkterna är säkra att använda på de sätt som vi använder dem. Om de smarta sakerna har säkerhetsbrister kan de utnyttjas på olika sätt för att få tillgång till värdefull information såsom lösenord eller kortuppgifter.

Öka din personliga säkerhet på nätet:

  • Säkra dina lösenord
  • Säkra dina kortuppgifter
  • Säkra din företagsinformation
  • Säkra dina smarta saker

Mer information om Tänk säkert på MSB:s webbplats

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.