Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.
Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate
Nybro Kulturskola
En mötesplats för lustfyllt skapande!
På Kulturskolan får du som är barn, ungdom eller ung vuxen möjlighet att uttrycka dig och utvecklas konstnärligt.
Vi erbjuder kurser inom kreativt skapande för alla som är 6–20 år och bor i Nybro kommun. Tillsammans med kulturskolans pedagoger får du lära dig att spela ett instrument, sjunga, dansa, teckna och måla, skapa film, spela teater eller slöjda. Du kan också vara med i en orkester eller ett band, sjunga i kör och medverka i mindre och större evenemang.
Vi finns på första och andra våningen i Kulturhuset men har även verksamhet i Sporthallen samt i konstnärsateljéerna i Pukeberg.
På Kulturskolan vill vi att du ska få lära dig mer om det som du tycker är allra roligast – på det sätt som passar dig bäst.
Här kan du ansöka till Kulturskolan i Nybro: www.studyalong.se/nybro
Letar du efter kontaktuppgifter till oss? Scrolla längst ner på sidan!
Läsårstider
Höstterminen 2024
Startar: 26 augusti 2024
Slutar: 20 december 2024
Studiedagar: 16-17 september
Höstlov: 28 oktober-1 november (vecka 44)
Vårterminen 2025
Startar: 8 januari 2025
Slutar: 13 juni 2025
Studiedagar: 14 mars, 17 mars
Lovdagar: 18 april, 1-2 maj, 29-30 maj, 6 juni
Sportlov: 17-21 februari (vecka 8 )
Påsklov: 21-25 april (vecka 17)
Terminshändelser
Se evenemangskalendern på nybro.se för mer info om evenemang!
Musikcafé 21/11 klockan 18.30 Kristallen, Kulturhuset Kristallen
Kulturskolan i Vintertid 17 & 18/12 klockan 18.00 Folkan, Kulturhuset Kristallen
Kulturskolan i sociala medier och andra plattformar
Följ Kulturskolan i sociala medier:
Se detaljer för våra evenemang:
Kurser
Grupp A
I Bild- och formkursen för de yngre eleverna är huvudsyftet att låta eleverna utforska olika material och tekniker. Vi skissar, målar i akvarell och akryl, skapar bruksföremål och skulpturer i lera och använder oss även av naturmaterial. Undervisningen utgår från gruppens dynamik och önskemål så långt som möjligt. Allt material ingår i terminsavgiften.
- Lärare: Magnus Gustavsson
- Från 7 år till och med 10 år
- Kurskostnad: 525,00 kr
Grupp B
I Bild- och formkursen för de lite äldre eleverna är huvudsyftet att låta eleverna fördjupa sig i de tekniker (främst teckning, måleri och arbete med lera) som de är mest intresserade av. Eleverna jobbar för det mesta individuellt med vägledningen från läraren. Allt material ingår i terminsavgiften.
- Lärare: Sarah Bouamrane
- Från 10 år till och med 13 år
- Kurskostnad: 525,00 kr
Grupp C
I Bild- och formkursen för de äldsta eleverna är huvudsyftet att låta eleverna ytterligare fördjupa sig i de tekniker (främst teckning, måleri och arbete med lera) som de är mest intresserade av. Eleverna jobbar för det mesta mer individuellt med vägledning från läraren. Allt material ingår i terminsavgiften.
- Lärare: Sarah Bouamrane
- Från 14 år till och med 18 år
- Kurskostnad: 525,00 kr
I vår dansundervisning får du lära dig tekniken och grundstegen som dansen bygger på. Vi jobbar med pulskänsla och takt. Jazz funk, showdans, hip-hop, new style och ragga är några av stilarna du kommer att möta!
- Lärare: Emir Lopez
- Från 8 år till och med 18 år
- Kurskostnad: 400 kr
Är du 10-14 eller 15-18 år och har lust att göra en egen film?
Du får lära dig hur man skriver enklare manus och storyboard innan vi sätter igång och filmar. Därefter går vi igenom hur man klipper ihop sin film, jobbar med ljud och musik men också hur du publicerar filmen. Vi ser på olika exempel, diskuterar olika filmstilar och hur man berättar en historia.
Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på att lära dig berätta med film, men även du som gjort film innan och vill lära dig mer om filmens magiska värld.
- Lärare: Michelangelo Miskulin
- Från 10 år till och med 18 år
Blockflöjt
Blockflöjt är ofta betraktat som ett nybörjarinstrument, men instrumentet är mycket mer än så. Du kan lära dig att spela på en högre nivå, spela med andra i blockflöjtsensembler. Det finns sopran-, alt-, tenor- och basblockflöjter.
- Lärare: Mikael Pettersson
- Från 8 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Elbas
Elbasen ser ut ungefär som en elgitarr men är oftast något längre och har 4 strängar i stället för 6. Man ”plockar” vanligtvis de grova strängarna med högerhandens fingertoppar. Basen är en mycket viktig del i alla former av orkestrar, band och grupper. Som basist spelar man mycket med andra musikkompisar.
- Lärare: Rickard Ekström
- Från 8 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Elgitarr
Du kommer du att få spela musik från olika genrer och tidsepoker, till exempel pop, hårdrock och klassisk musik. I elgitarrundervisningen kan det bland annat ingå ackord/kompspel, melodispel, improvisation samt flerstämmigt spel.
Du får lära dig att läsa noter, ackordanalys och/eller tabulatur samt att spela på gehör.
- Lärare: Fredrika Ahlberg , Rickard Ekström och Johanna Wedin
- Från 8 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Gitarr
Du kommer att få spela musik från olika genrer och tidsepoker, till exempel pop, hårdrock och klassisk musik. I gitarrundervisningen kan det bland annat ingå ackord/kompspel, melodispel, improvisation samt flerstämmigt spel.
Du får lära dig att läsa noter, ackordanalys och/eller tabulatur samt att spela på gehör.
- Lärare: Fredrika Ahlberg, Rickard Ekström
- Från 8 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Piano/keyboard
Du får lära dig spela efter noter och ackordanalys, framföra solostycken och lära dig att kompa. Du behöver ha ett klaviaturinstrument (piano, elpiano eller keyboard) med minst 35 vita tangenter hemma så att du kan öva.
- Lärare: Yvonne Pettersson, Anna Gripstrand och Johanna Wedin
- Från 7 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Sång
Sångundervisning för dig som gillar att sjunga och vill utveckla sångteknik, röst och musikalitet. Både du som är nybörjare och du som har sjungit en del kan delta, undervisningen anpassas efter din nivå. I sångundervisningen ingår övningar i hur du utvecklar din röst, din sångteknik, övar ditt gehör mm. Du får också sjunga olika repertoar och lära dig nya sånger på olika sätt; genom att härma, lyssna på inspelningar eller läsa från noter . Du får också komma med egna förslag. Du kan välja att ha sånglektion individuellt eller i grupp.
- Lärare: Gunnel Mauritzson och Johanna Wedin
- Från 12 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Kör
Kör är för dig som går i årskurs 3-5 . Här sjunger vi sånger i olika stilar och lär oss grundläggande sångteknik och provar på att sjunga i stämmor. Efter gruppens önskemål kan vi framträda inför publik.
- Lärare: Gunnel Mauritzson
- Från årskurs 3 till 5
- Kurskostnad: 400,00 kr
- Rabatt: Om du tar lektioner i instrument eller sång får du delta i kören gratis.
Sångensemble
Sångensemble är för dig från årskurs 6 och äldre. Här sjunger vi sånger i olika stilar och utvecklar bland annat musikaliskt uttryck, sångteknik och stämsång. Efter gruppens önskemål kan vi framträda inför publik. Möjlighet finns att bilda fler sångensembler vid stort intresse.
- Lärare: Gunnel Mauritzson
- Kurskostnad: 400,00 kr
- Rabatt: Om du tar lektioner i instrument eller sång får du delta i ungdomskören gratis.
Violin (fiol)
Vill du spela de finaste melodierna är violinen, som också kallas fiol, det rätta instrumentet för dig! Kulturskolan har violiner i olika storlekar att hyra ut.
- Lärare: Lukasz Slojewski
- Instrumenthyra: Ja
- Från 7 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Viola (altfiol)
Violan (altfiolen) är doldisen i stråkorkestern men utmärker sig med en varm sammetsliknande klang. Du kan spela viola från och med årskurs 5 eftersom instrumentet är lite större, men om man vill kan man även gå över från violin till viola, tekniken är nästan densamma. Kulturskolan hyr ut instrument.
- Lärare: Lukasz Slojewski
- Instrumenthyra: Ja
- Från 7 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Cello
Cellon är stråkinstrumentet vars klang ligger närmast den mänskliga rösten. Här finns också instrument i olika storlekar som vi hyr ut.
- Lärare: Margolzata Sochacka-Slojewska
- Instrumenthyra: Ja
- Från 9 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Kontrabas
Kontrabasen är stråkinstrumentet som utgör bottnen i all sorts musik. Utan den skulle musiken inte vara sig lik. Du kan börja i årskurs 5 om du är tillräckligt lång och låna instrument av oss.
- Lärare: Margolzata Sochacka-Slojewska
- Instrumenthyra: Ja
- Från 11 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Klarinett
Klarinetten tillhör träblåsfamiljen. Den har en varm, mjuk och vacker klang och fungerar utmärkt både som soloinstrument och i ensemble/orkester.
- Lärare: Håkan Jonasson, Michael Pettersson
- Från 9 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Saxofon
Saxofonen, ett träblåsinstrument, finns i olika storlekar – sopran, alt, tenor och baryton. Altsaxofonen är den lämpligaste att börja med då den är lagom stor och lätt att få ton i. Saxofon är ett självklart instrument inom jazzmusiken, men används även mycket inom pop mm.
- Lärare: Håkan Jonasson, Michael Pettersson
- Från 9 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Trombon
Trombonen är ett av de större bleckblåsinstrumenten. Istället för ventiler har den ett drag vilket ger möjlighet till speciella effekter. Den används både som soloinstrument och i ensemble i många olika genrer, till exempel symfonisk musik, jazz, pop och rock.
- Lärare: Anna Gripstrand
- Från 9 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Trumpet
Trumpeten är ett mycket populärt bleckblåsinstrument. Den används i nästan alla typer av musik, jazz, rock, pop, soul, blues, reggae och klassisk musik som exempel. I orkestrar spelar trumpeten ofta melodistämman.
- Lärare: Anna Gripstrand, Håkan Jonasson
- Från 9 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Tuba
Tuban är det största bleckblåsinstrumentet. Den är ett fint soloinstrument med djup och varm klang. Tuban får ofta spela basstämman i orkester- och ensemblesammanhang.
- Lärare: Anna Gripstrand
- Från 9 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Tvärflöjt
Tvärflöjten tillhör träblåsfamiljen. Med sin silvriga ton är tvärflöjten utmärkt som både solo- och orkesterinstrument. Tvärflöjter för nybörjare är gjorda av nysilver men det finns även tvärflöjter som är gjorda av trä, silver eller guld! I flöjtundervisningen lär du dig att spela efter noter och/eller på gehör. Vi jobbar med grundläggande teknik och du får spela musik från olika genrer.
- Lärare: Michael Pettersson
- Från 9 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Valthorn
Valthornet är vackert både att titta och lyssna på! Dess toner fyller orkesterns mittregister och hörs ovanför i stolta jaktsignaler.
- Lärare: Håkan Jonasson
- Från 9 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Slagverk
Virveltrumma, trumset, marimba, vibrafon… Låter roligt och spännande, eller hur? Du kan köpa en övningsplatta, de är inte så dyra, eller låna på Kulturskolan om du inte har eget trumset än. Hos oss får du lära dig att spela allt från klassiskt till modern musik på slagverk.
- Lärare: Douglas Sandor
- Från 9 år
- Kurskostnad: 650,00 kr
Musikteori
Kursen vänder sig till dig som redan går på kulturskolan och kan lite noter och vill veta mer om musikteori för att du till exempel ska söka till musikestetprogram på gymnasiet, folkhögskola eller musikhögskola. Du kan förstås läsa teori även om du inte tänkt söka vidare.
- Lärare:
- Från 13 år till och med 18 år
- Kurskostnad: Gratis läsåret 23-24
Verksamheten vänder sig till barn och unga som är mellan 7 och 14 år. I slöjdklubben får barn och unga möjlighet att upptäcka och utforska naturmaterial så som ull, lin och olika träslag. Vi täljer, syr, virkar, stickar, klipper och knyter. Vi återbrukar plåtburkar och textilier.
I gemenskap med andra barn och ungdomar ges möjligheten att utveckla sin förmåga att skapa i slöjdens material och ta del av slöjden som ett kulturarv.
Pedagogiken i Slöjdklubben bygger på traderandet, det vill säga att man härmar. I slöjdklubben ges det tid att vara i nuet och samtidigt känna in hur ett material beter sig och hur ett verktyg fungerar. Problemlösning är en central del i allt slöjdande och det stimulerar hjärnans utveckling. I Slöjdklubben är tillvägagångssättet och processen mer betydelsefull än det färdiga resultatet.
- Lärare: Therese Dovander
- Från 7 år till och med 14 år
- Kursen är gratis läsåret 23-24
Kursen är för alla mellan 7-18 år som är nyfikna på teater, oavsett om du tidigare stått på scen eller inte. Det finns tre olika grupper som fördelar baserat på sökandes ålder.
Genom teaterövningar och dramalekar går vi igenom teaterns grunder såsom närvaro, samspel, röst- och kroppsövningar, gestaltningsförmåga och karaktärsarbete. Vi testar på både arbete med manus och improvisationsteater.
- Lärare: Hanna Holmgren Pettersson
- Från 7 år till och med 18 år
- Kurskostnad: 400,00 kr
Frågor om ansökan till Kulturskolan
Du ansöker via kurskatalogen i StudyAlong:
Ja, i mån av plats tar vi in elever som inte bor i Nybro kommun.
Ja, men erbjudande ges i mån av plats då Nybro kommuns skolelever har förtur.
I slutet av terminen det dags att bekräfta ditt/dina barns plats till nästa termins kurser. Du kommer att få ett mail om detta. För att vara säker på att få behålla kursplatsen ska du bekräfta det vid ett angivet datum, du kan även tacka nej.
Du kan ansöka när som helst under året när kurskatalogen är öppen. Arbetet med antagning inför höstterminen påbörjas i mitten av maj och inför vårterminen i december. Intagning av enstaka elever kan dock ske när som helst under terminerna.
Ja, men de som är i rekommenderad ålder för kurserna kan ha förtur till du har rätt ålder.
Frågor om antagning och kö
När du vill boka en ledig kursplats eller ställa dig i kö så kan du göra det digitalt direkt i vår kurskatalog. Du behöver registrera ett konto till dig och till ditt/dina barn som ska gå kursen.
Beroende på om det finns platser lediga eller inte blir Ni antingen erbjudna en plats ganska direkt eller får stå kvar i kön. När Ni erbjuds en plats på Er önskade kurs på kulturskolan förlorar Ni Er plats i kön. Vill Ni då tacka nej till platsen men stå kvar i kön behöver Ni ställa Er i kön på nytt och köar då från det nya datumet.
Om det inte finns lediga platser på kursen du vill gå kan du ställa dig i kö via StudyAlong. När en plats blivit ledig som du kan boka kontaktar vi dig.
Eleverna garanteras minst 26 lektionstillfällen per läsår. Ordinarie lektioner extraövningar inför konserter samt deltagande i konserter/föreställningar/projekt räknas som lektionstillfällen. Antalet lektionstillfällen kan variera mellan höst- och vårterminen. Om vi inte kan erbjuda det garanterade antalet lektionstillfällen under läsåret betalar vi tillbaka den del av avgiften som motsvarar lektionstillfällena som du inte fått.
Nej, Nybro kulturskola ingen prövotid. Avgiften debiteras från första lektionen.
Frågor om undervisningen
Kulturhuset Kristallen på Storgatan 29 är Kulturskolans hemvist. Här erbjuder vi undervisning i musik, teater och film. och här finns även vår administration. Dansundervisningen har vi i Sporthallen (D-salen). Bildundervisningen är i Ateljéhuset Pukeberg på Pukebergarnas väg 30. Slöjdundervisningen sker i hemslöjdens lokaler i Pukeberg.
Man har i regel lektion en gång i veckan. Inför konserter, föreställningar och utställningar genomförs ibland extrarepetitioner. Läraren informerar om detta i god tid.
I musikundervisningen varierar lektionstiden mellan 20 och 40 minuter i veckan. Lektionstiden påverkas av gruppstorlek, svårighetsgrad och elevens ålder och mognad. I dans och bild varierar lektionstiden med nivå och ålder mellan 45 och 90 minuter.
Varje lärare har ansvaret att fördela sin undervisningstid på det sätt som han/hon bedömer bäst motsvarar sina elevers behov. Ditt barns lärare gör allt vad han/hon kan för att undervisningen ska fungera bra. Meddela gärna honom/henne om du har särskilda önskemål kring detta.
Utifrån dina behov, förutsättningar, intressen och ambitioner lägger vi upp undervisningen individuellt så långt det är möjligt.
Kulturskolan garanterar minst 26 lektionstillfällen per läsår. Ordinarie lektioner, extraövningar inför konserter samt deltagande i konserter/föreställningar/projekt räknas som lektionstillfällen. Antalet lektionstillfällen kan variera mellan höst- och vårterminen.
Ibland behöver vi ställa in lektioner i samband med konserter/föreställningar/utställningar/projekt eller om läraren blir sjuk och vikarie saknas. Om vi inte har erbjudit det garanterade antalet lektionstillfällen under läsåret betalar vi tillbaka den del av avgiften som motsvarar lektionstillfällena som du inte fått.
Ja – de flesta i alla fall. Det finns nästan alltid elever som väntar på att få en plats i våra kurser. Om du inte kommer på dina lektioner går undervisningstiden till spillo och så tar du dessutom upp en plats som någon annan skulle vilja ha. Är du sjuk ska du naturligtvis stanna hemma.
Om du inte kan komma till en lektion måste du meddela din lärare före lektionen via StudyAlong, Antingen via ditt iRum, eller via mail/sms. Lärarnas kontaktinformation finns under Kontakt.
Om det är planerat i förväg att lektionen blir inställd talar din lärare om det i så god tid som möjligt. I annat fall skickar vi via ditt iRum, eller via meddelandefunktionen i StudyAlong, ett mail/sms till både eleven och målsman så fort vi vet att lektionen kommer att ställas in. Det är viktigt att du håller kontaktuppgifterna uppdaterade i StudyAlong så att vi får tag på dig!
Om man vill sluta säger man upp sin plats via avbokning av kursen i StudyAlong. Vid frågor eller problem kontakta kulturskolan@nybro.se så hjälper vi er!
Du avslutas som elev automatiskt och behöver inte avsluta dina kurser själv men i undantagsfall så kan elever få gå extraår.
Ja.
Om det finns för få anmälda kan vi tvingas att ställa in en annonserad kurs.
Frågor om terminsavgifter
Avgiften varierar beroende på vilket ämne du väljer och om undervisningen är enskild/i en mindre grupp eller om den bedrivs i en större grupp. Vissa rabatter finns om man går fler kurser, se nedan. Läs mer om avgifterna i beskrivningen av varje enskild kurs under rubriken kurser.
Nej.
Ja.
- Ensemblerabatt: Om du tar en kurs i instrument och/eller sång får du delta i en eller fler av våra ensembler med 100 % rabatt, det vill säga utan kostnad.
- Musikteorirabatt: Om du tar en kurs i instrument och/eller sång får du delta i musikteoriundervisning med 100 % rabatt, det vill säga utan kostnad.
Höstterminens betalningstjänst skickas i regel ut i september-oktober och vårterminens skickas ut i februari-mars. På sikt ska man kunna betala direkt vid kursbokning och fram till första lektionen.
När kursen är bokad och första lektionen är genomförd.
Om terminsavgiften efter påminnelse inte betalats lämnas ärendet till inkasso och eleven stängs av från undervisningen. Om du skulle ha svårt att betala allt på en gång finns möjlighet att dela upp betalningen. Kontakta i så fall Kulturskolechefen före förfallodatumet på fakturan.
Nej, i regel inte. Det är endast i de fall då vi inte har kunnat erbjuda det garanterade antalet lektioner under läsåret som vi betalar tillbaka en del av avgiften. Läs mer under Frågor om undervisningen, ”Hur många lektioner får jag?”
Frågor om instrument och utrustning
Bild
Nej, allt material ingår i terminsavgiften
Dans
Ja, du behöver mjuka kläder som du kan röra dig fritt i. Läraren informerar om detta vid kursstart.
Musik
Ja, instrument och noter måste införskaffas, läraren informerar om detta vid kursstart.
Ja, du bör ha ett eget instrument eller tillgång till ett instrument för regelbunden övning. Detta gäller alla musikkurser förutom sång, kör och musikteori. (Flera instrument kan hyras eller lånas på Kulturskolan, se nedan).
Piano/keyboardelever bör ha tillgång till ett välstämt akustiskt piano eller ett digitalpiano eller en keyboard av god kvalitet och med minst 35 vita tangenter för att kunna öva.
Trumelever kan börja med en övningsplatta (finns att låna på Kulturskolan) och köpa ett trumset något senare. Rådgör alltid med läraren innan du skaffar ett instrument!
Ja, Kulturskolan hyr ut tvärflöjt, klarinett, saxofon, trumpet, valthorn, trombon, tuba samt alt-, tenor- och basblockflöjt. Det kostar 225 kronor per termin.
Ja, Kulturskolan lånar ut övningsplattor till trummor.
Frågor om hantering av personuppgifter
Personuppgifter i din ansökan registreras i vårt administrativa system StudyAlong i enlighet med GDPR (dataskyddsförordningen).
För dig som har skyddad adress gäller att bara särskild handläggare på Lärande- och kulturförvaltningen ser dina adressuppgifter. Ansök inte via StudyAlong utan kontakta istället Kulturskolechefen direkt. Telefonnummer finns under ”Kontakt”.
Nybro Kulturskola
Storgatan 29, Nybro, Sverige
På Kulturskolan får du som är barn, ungdom eller ung vuxen möjlighet att uttrycka dig och utvecklas konstnärligt. Skolan erbjuder kurser inom kreativt skapande för alla som är 6–20 år och bor i Nybro.
Kontakta oss
Kulturskolan
Du är alltid välkommen att kontakta ditt barns lärare för att höra hur det går med barnets utveckling. Ett bra samarbete mellan läraren, föräldrarna och eleven är viktigt!
Besöksadress:
Storgatan 29, Nybro
Postadress:
Nybro Kulturskola
Stora Trädgårdsgatan 5
382 80 NYBRO
Kontaktpersoner och lärare
Thomas Björklund Svensson
Kulturchef, verksamhetsansvar kulturskolan
0481-453 77
thomas.bjorklund-svensson@nybro.se
Louise Lilja
Kulturassistent
0481-452 58
louise.lilja@nybro.se
Hanna Holmgren Pettersson
Teater
hanna.holmgren-pettersson@nybro.se
Fredrika Ahlberg
Gitarr, elgitarr, gitarrensemble, musikteori
070-245 97 63
Gunnel Mauritzson
Sång, kör, sångensemble
070-228 09 58
Yvonne Pettersson
Piano
070-208 52 76
Håkan Jonasson
Bleckblås, träblås, elbas
070-246 89 09
Michael Petersson
Träblås, ensemble
070-246 97 85
Johanna Wedin
Piano, gitarr, sång, skapande projekt
073-154 24 44
Sarah Bouamrane
Bild & form
0481-517 29
Magnus Gustavsson
Bild & form
Rickard Ekström
Gitarr, elgitarr, elbas
070-225 23 09
Lukasz Slojewski
Fiol, altfiol
076-339 23 39
Michelangelo Miskulin
Film
070-358 64 10
michelangelo.miskulin@nybro.se
Emir Lopez
Dans
073-997 39 88
Douglas Sandor
Slagverk
douglas.sandor@nybro.se
Hjälpte den här informationen dig?
Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.