Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Håll din häck klippt

Det är viktigt att alla fastighetsägare sköter sina häckar och tomter så att inga häckar, växter eller träd skymmer sikten i korsningar, vid utfarter eller skyltar och belysning.

Fri sikt – Klipp häcken!

För att trafikmiljön ska bli så säker som möjligt krävs det att både vi från kommunen och berörda invånare tar ett gemensamt ansvar. Det är viktigt att alla fastighetsägare sköter sina häckar och tomter så att inga häckar, växter eller träd skymmer sikten i korsningar, vid utfarter eller skyltar och belysning. Det är även viktigt att häckar inte är för breda, eller att grenar hänger ner så att de tar yta från trottoarer och gående tvingas ut på körbanan för att komma fram.

Klipp häcken – PDF (1 021 KB)

Utryckningsvägar

De primära vägarna med utrycknings-trafik ska ha hög framkomlighet. Med utryckningstrafik avses polis, rädd-ningstjänst, ambulans och jourläkare. Snabba insatser är viktiga för att kunna göra livräddande och skade-begränsade insatser.

Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF)

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.