Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Starta företag

Starta företag

Vi önskar fler entreprenörer! Det finns idag cirka 1,2 miljoner företag i Sverige och 96 procent av dessa är småföretag med färre än 10 anställda. I länet startar det ca 1200 nya företag varje år och i Nybro cirka 120 företag. Vi ser gärna att fler företag startas. Är du nyfiken kolla nedanstående information och tips och du kan alltid kontakta näringslivskontoret, så hjälper vi dig vidare.

Går du i starta eget tankar? Kommunen erbjuder, lotsning, Starta eget information och individuell rådgivning – allt är kostnadsfritt.

Det är mycket att tänka på när man ska starta, etablera eller utveckla ett företag. Vi vill göra det enkelt för dig och ditt företag. Näringslivutvecklaren hjälper dig när du vill starta, etablera eller utveckla ett företag i Nybro kommun. Det kan handla om allt från tips om lediga lokaler och mark till att lotsa dig rätt inom kommunens organisation, tillstånd med mera. Vi lotsar dig till regionala stödinsatser, lokala och regionala nätverk, mötesplatser, förmedla kontakter mellan företagen i kommunen och mellan företag och andra marknader.

Vi genomför starta eget information och Starta eget kurser regelbundet och dessa läggs upp i kalendern på kommunens hemsida.

Individuell rådgivning
Genom vårt samarbete med NyföretagarCentrum/Kalmarsund Promotion får du får du kostnadsfri information och rådgivning , kring vad du behöver tänka på när du startar ditt företag. Du behöver inte ha bestämt dig, utan går kanske just i tankar och behöver bolla din idé.
Boka affärsrådgivning med Nyföretagarcentrum

Kontaktuppgifter: info@kalmarsundpromotion.se, mobilnummer 073-033 24 98.

Almi erbjuder startseminarier på olika teman, rådgivning, företagslån och mycket mera. Almi erbjuder även ett snabbspår för nyanlända. Du hittar datum för dessa seminarier i Almis kalender.

Coompanion -Vill du starta företag tillsammans med andra?
Coompanion kan stödja er i ert arbete med att analysera behov och marknader vässa er företagsidé, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra personer eller företag. Kooperativa företag har minst 3 delägare och drivs oftast i företagsformen ekonomisk förening men ibland som ett aktiebolag. Coompanion är expert på kooperativt företagande och arbetar på uppdrag av Tillväxtverket och har ett brett kontaktnät bland myndigheter och finansiärer.

Skatteverket och verksamt.se har du information och de erbjuder både webbutbildningar och podcast. Här kan du registrera företaget och få lite andra tips.

Du kan också kontakta vår lokala företagsgrupp Nybro Företagsgrupp, Företagarna Kalmar Nybro

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.