Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.
Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate
Detta är Linnéuniversitetet
Linnéuniversitetet (LNU) är en kreativ och internationell kunskapsmiljö som odlar nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet
Lnu erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser. Du kan läsa olika ämnen inom konst och humaniora, hälso- och livsmedelsvetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik och ekonomi. På Linnéuniversitetet finns även en rad olika uppdragsutbildningar såsom rektorsutbildning och polisutbildning.
Forskningen vid Lnu håller hög kvalitet, nationellt såväl som internationellt och spänner över en rad olika discipliner. Särskilt framstående forskning bedrivs inom våra spetsforskningsmiljöer: Linnaeus University Centres. Där studerar vi allt ifrån ekologi och evolution till diskriminering och integration, postkolonialism, intermedialitet, biovetenskap och big data.
Med drygt 2 100 anställda och 33 000 studenter Är Lnu ett modernt universitet med Småland som bas och världen som spelplats. Att studera och verka vid Lnu är att vara en del av en miljö som präglas av kunskap och utveckling. Studenter får ny kunskap och lär sig ett kritiskt förhållningssätt. Forskare gör nya upptäcker som kan förändra vårt samhälle. Anställda berättar om en arbetsplats med utmaningar och möjligheter. Linnéuniversitetet är ett universitet som får människor att växa.
Linnéuniversitetet i siffror
- 33 000 registrerade studenter
- Drygt 13 000 helårsstudenter
- 2 120 anställda
- 168 professorer
- 294 studerande på forskarnivå
- 100-tal utbildningsprogram (examen på grundnivå)
- 80-tal utbildningsprogram (examen på avancerad nivå)
- ca 900 inresande studenter, avser inresande utbytesstudenter, betalstudenter samt freemovers
- ca 190 utresande utbytesstudenter
- 512 betalande tredjelandsstudenter
- 1906 Mkr i totala intäkter (fördelning: 64% utbildning, 8% uppdragsutbildning,
- 28% forskning och utbildning på forskarnivå)
Samarbeta med studenter
Vid Linnéuniversitetet finns många möjligheter till samverkan med studenter i form av praktik, examensarbete och andra projekt – ett samarbete som båda parter tjänar på!
Är du och din organisation intresserad av forskningssamverkan med Linnéuniversitetets forskare finns flera olika former för samarbete. Det kan handla om alltifrån att utbyta erfarenheter, lösa specifika problem och frågeställningar till större forskningsprojekt.
Kompetensutveckling
Det kan kallas kompetensutveckling eller vidareutbildning. Vissa kan kalla det personalutveckling, inspiration, förändringsarbete eller omställning. Vi kallar det för uppdragsutbildning och högskoleutbildning. Uppdragsutbildning är en form av vidareutbildning som ett företag eller organisation beställer för sina anställda
För mer info eller dialog med LNU kontakta Linda Leonhardt
Linnéuniversitetet är en del av
Hjälpte den här informationen dig?
Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.