Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Spontanansökan som ledde vidare

Jag sökte spontant ett sommarjobb inom omsorgen, och det blev verkligen jättebra! Det säger Gabriel Wester som numera jobbar inom psykiatrin på Törnvägen.

Gabriel gick Barn – och fritidsprogrammet på Fria läroverket i Kalmar. Tidigare har han sommarjobbat inom äldreomsorgen och på slakteri. Förra året sökte han spontant en tjänst inom funktionshinderomsorgen och fick chansen att först jobba på Storgatan. Nu har han bytt till Törnvägen som är en servicebostad för personer med psykiska funktionsnedsättningar. På arbetsplatsen är man runt tio kollegor.

– Jobbet var inte som jag hade tänkt mig, men jag trivs jättebra, säger Gabriel. Det bästa med jobbet är när man får en bra kontakt med en klient. När jag går från jobbet om dagarna känner jag att jag gjort ett bra jobb. Man blir liksom varm i hjärtat.

I början av ett sommarjobb får man gå bredvid kollegorna. Ofta finns också möjligheten att jobba som timvikarie på helgerna innan sommaren. Gabriel beskriver varierande dagar där man får ta mycket personligt ansvar. Som sommarvikarie hjälper du till med måltider, medicin, personlig omvårdnad, stöttar vid vårdbesök och gör utflykter.

– Mitt råd är verkligen att söka och våga testa! Ofta får man höra negativa saker om jobb i omsorgen. Men den bilden stämmer inte. Man kan ha jätteroliga dagar på vår arbetsplats! Ingen dag är den andra lik och du utvecklas även mycket själv.

Gabriel Martinez Wester

Ålder: 21 år
Yrke: Stödassistent
Bor: Nybro
Familj: Mamma och syster
Fritidsintressen: Träffa flickvännen, resa och laga mat

Möt våra medarbetare

Våra medarbetare på Nybro kommun är vår viktigaste resurs. I artikelserien “Möt våra medarbetare” får du träffa några av våra över 2 000 anställda.

Är du intresserad av sommarjobb hos oss?