Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Hjälpmedel för funktionshinder

När du inte själv kan klara ditt vardagsliv eller kan få dina behov tillgodosedda på annat sätt, kan du ansöka om att få hemtjänst.

Om du har svårt att klara vardagsaktiviteter på grund av funktionshinder eller sjukdom kan ett hjälpmedel underlätta för dig. Det finns många enkla hjälpmedel som gör din dag lättare och säkrare.

Hjälpmedel ska kompensera

Du som har ett funktionshinder har rätt att låna hjälpmedel som kan kompensera eller förebygga problem. Exempel på vanliga hjälpmedel är rollator, toalettförhöjning och badbräda. Rullstolar, vårdsängar och personlyftar ingår också i vårt sortiment.

Förskrivning efter bedömning

Ett hjälpmedel förskrivs alltid av arbetsterapeut eller sjukgymnast efter en bedömning av ditt behov. Du eller någon närstående får instruktioner om hur man använder det aktuella hjälpmedlet och hur det ska skötas.

Lån av hjälpmedel

Du lånar hjälpmedlet och återlämnar det till kommunens Hjälpmedelsförråd när du inte längre behöver det. Om hjälpmedlet kommer bort eller förstörs på grund av oaktsamhet kan du bli ersättningsskyldig.

Kontakta oss

Omsorgsförvaltningen

Om du har frågor inom omsorgsförvaltningens verksamhetsområden kan du ta kontakt via kommunens växel 0481-450 00.

Verksamhetsområden:

  • Hemtjänst
  • Särskilt boende
  • Hälso- och sjukvård
  • Rehabilitering och hjälpmedel

Det går även bra att skicka ett mail: omsorg@nybro.se

Besöksadress: Kommunhuset Balder, Stora Trädgårdsgatan 5, 382 80 Nybro

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.