Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Nyfiken på att etablera dig

Nybro kommuns vision: Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro. Det innebär att vi jobbar hårt med ständiga förbättringar och är flexibla.

Företagsklimat i framkant

Näringslivet i Nybro kommun består av en intressant mix av företag. Våra kluster är design-, trä- och pappersindustrin. Vi har dessutom en stark transport- och logistiksektor som är viktig för hela regionen. Exempel från näringslivet är golvföretaget Kährs, Smurfit Kappa tillverkare av wellpappförpackningar, Börjes Koncernen verksamma inom transport- och logistiksektorn och Royal Design som via e-handel inreder våra hem.

Intressanta etableringsmöjligheter

I vår kommun finns ett etablerat samarbete med forskning, utveckling och utbildning genom Linnéuniversitetet och BLT i Karlskrona. På Mötesplats Pukeberg pågår en kunskapsintensiv samverkan som ger näring till våra entreprenörer. I kommunen och regionen finns flertalet stödjande funktioner, ett exempel är Regional företagsinkubator och ett annat är IUC, Industriellt utvecklingscentra.

Unikt läge

Kommunen har ett utmärkt strategiskt läge med tillgänglig mark med service i fokus. I arbetsmarknadsregion finns goda pendlingsmöjligheter till närområdet och Greater Copenhagen. Inom 20 minuter finns närmaste flygplats och du når Arlanda, Bromma och andra destinationer.

I regionen finns ett varierande utbud av nöje, kultur och arrangemang. Det finns ett aktivt föreningsliv med stor gemenskap. Närheten till natur, sjöar och hav är märkbar. Oavsett om du låter vandringslederna ta dig genom de djupa trolska skogarna eller om du föredrar att klättra i berg finns här tid att leva.

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Näringslivsutvecklare

Telefon: 0481-452 08

E-post: kommun@nybro.se

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.