Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Förskolan Nygården

Förskolan Nygården

Förskolan Nygården ligger i en fantastisk närmiljö med Qvarnasläts hembyggdsgård, Joelskogen och Linneasjön runt hörnet. Förskolan är Nybros största förskola och stod klar i januari 2024.

Förskolan har möjlighet till och åtta avdelningar fördelade på två våningsplan med plats för 144 barn. Lokalerna är ändamålsenliga och attraktiva med miljövänliga material samt bra ljud- och ljusmiljö, flexibla och lätta att överblicka vilket skapar trygghet både för barn och personal. Förskolan har plats för både arbete, lek och undervisning. Barnens nyfikenhet, företagsamhet och intressen stimuleras samt utvecklar barnens förmåga till att bli självständiga individer.

De mindre barnen mellan 1-2 år är på avdelningarna Snigeln, Grodan, Ekoxen och Trollsländan på den nedre våningen. De äldre barnen i åldern 3-4 år har sina avdelningar Svampen, Blåbäret och Flugan på förskolans övre plan. Där finns även de äldsta barnen upp till åldern sex år på avdelningen Draken.

Gården på förskolan är uppdelad i olika zoner för att skapa utmaningar och väcka intresse för barn i alla åldrar. I anslutning till entréerna finns det plats för utesov när barnen behöver en sovstund, en fördel eftersom forskning visar att barn som sover utomhus får minskat antal infektioner.

För att hämta och lämna barnen finns plats för cirka 20 cyklar och 15-minuters bilparkeringar längs med Vasagatan. Med infart från Vasagatan finns det även fler platser för längre parkeringstid.

Förskolan Nygården stod färdigbyggd för inflytt i december 2023 och välkomnar de första barnen den 9 januari 2024.

Information om projektet att bygga en trygg och hållbar skola – en större satsning på det ökande antalet barn och elever i för- och grundskola i Nybro kommun.

Förskolan Nygården

Vasagatan 26a, Nybro, Sverige

Förskolan Nygården är under byggnation. Vintern 2024 beräknas den nya förskolan vara färdig att tas i bruk och välkomna barnen. Den kommer att ha kapacitet för totalt åtta avdelningar. Förskolan ligger i en fantastisk närmiljö med Qvarnasläts hembyggdsgård, Joelskogen och Linneasjön runt hörnet.

Kontakta oss

Förskola och fritids

Kontakta oss gärna för frågor inom förskola, fritids eller familjedaghem.

barnomsorg@nybro.se

Verksamhetschef och rektorer - förskola

Verksamhetschef förskola

Marie Carlsson
marie.carlsson@nybro.se

0481-454 81

Rektorsområden

Flygsfors, Guldgruvan, Madesjö och Orrefors förskola

Rektor, Anna Lilius
anna.lilius@nybro.se

0481-455 00

0705-09 55 08

Blåklockan, Nygården och Örsjö förskola

Rektor, Åsa Nystedt
asa.nystedt@nybro.se

0481-450 63

Alsterbro, Bäckebo, Hanemålagården och Vitsippans förskola

Rektor, Marita Ljungberg-Blom
marita.ljungberg-blom@nybro.se

0481-450 91

Flerohopp, Gazellen, Kristvalla, Ljunghaga och Åkrahälls förskola

Rektor, Jenny Nilsson
jenny.s.nilsson@nybro.se

0481-456 08

0730-88 35 90

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.