Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Örsjö kulturmiljöområde

Vattendraget, vägarna, kyrkbyn och järnvägen har tillsammans med jordbruket och skogen påverkat Örsjös historia och karaktär. Bebyggelsen som den ser ut idag tillkom, med få undantag, under 1900-talet. Strukturer och förutsättningar är dock mycket äldre. Örsjö är en representant för ett 1900-talssamhälle på landsbygden, i hög grad påverkad av järnvägens betydelse.

Örsjö socken med elva sjöar hör till en av de sjörikaste i södra Kalmar län. Örsjös karaktär och historia har i hög grad påverkats av närheten till vatten och skog. Skogen består till stor del av ljus lövskog. Huvudvägen genom Örsjö är den gamla vägen mellan Kalmar och Växjö.

Områdesbeskrivning för Örjsö

Örsjö, Örsjö socken – en del av Nybro kommuns kulturmiljöprogram

Karta

Örsjö, Örsjö socken

Örsjö, Sverige

Örsjö socken med elva sjöar hör till en av de sjörikaste i södra Kalmar län. Vattendragen, vägarna, kyrkbyn och järnvägen har tillsammans med jordbruket och skogen påverkat Örsjös historia och karaktär. Bebyggelsen som den ser ut idag tillkom, med få undantag, under 1900-talet. Strukturer och förutsättningar är dock mycket äldre. Örsjö är en representant för ett 1900-talssamhälle på landsbygden, i hög grad påverkad av järnvägens betydelse.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000