Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

När du fyller i kostintyg

Här följer fakta som kan underlätta för dig när du fyller i kostintyg

Barnet/Eleven är överkänslig/allergisk mot (av medicinska skäl)

Nötter, jordnötter, mandel och sesamfrön får inte förekomma i någon kost som serveras på förskolan eller i grundskolan. Det kan förekomma spår av dessa råvaror i produkter, dessa får dock inte användas till matgäst med aktuell allergi. Det är därför mycket viktigt att du som förälder alltid lämnar in kostintyg om specialkost för ditt barn så att vi inom måltidsservice har möjlighet att servera rätt kost till barn och elever med en känd allergi.

Barnet/Eleven är överkänslig mot

Vissa frukter och grönsaker tolereras inte råa men kan ätas i upphettad form, exempelvis äpple. Fyll i den informationen under ”Övriga upplysningar”.

Anpassad kost (inklusive diabetes)

Måltiderna följer Nordiska näringsrekommendationer och många nyckelhålsmärkta ingredienser används. Om ditt barn har diabetes och det krävs något tillägg, notera det under ”Övriga upplysningar” och prata gärna med ditt kök.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000