Evenemangskalender (Nybro24)

De texter som visas på denna sida är inte skrivna av Nybro kommun utan av medlemmar på  Nybro24.se (kommunens eventsajt). Nybro kommun är därför inte ansvariga för textens innehåll.

Bit för Bit genom Nybro

Nybro Glasriket Rotaryklubb anordnar för andra året aktiviteten Bit för Bit. Under sommarmånaderna juli t.o.m. september 2020 har du möjlighet att upptäcka Nybro på ett nytt sätt, till fots eller på cykel.
- I fjol handlade det om att leta efter konstverk och utsmyckningar men i år har vi valt företag och verksamheter som tema, säger klubbens president Inger Gunnarsson. Aktiviteten var uppskattad i fjol och i år upplever vi att det finns ett ännu större intresse för utomhusaktiviteter.
Genom att delta i Bit för Bit får man både motion och anledning att se sin stad med nya ögon. Samtidigt hjälper man andra, eftersom Nybro Glasriket Rotaryklubb skänker hela överskottet till Rotary Doctors och End Polio Now.
När man köper ett paket bidrar man till att fem barn kan få ett fullgott skydd mot polio. Dessutom bidrar sponsorer med pengar.
- Redan nu har sponsorer skänkt från femtusen ner till femhundra kronor. I fjol gav aktiviteten 34 000 kronor, vilket bland annat innebar att vi kunde stödja en sexveckorsperiod för ett läkarteam i Kenya, säger Inger Gunnarsson. Vi hoppas på ett gott utfall också i år!
Ett promenadpaket kostar 60 kronor och kan köpas i Bohmans bokhandel, hos Grattes och på Turistbyrån.

Kontakt
Carolina Gunnarsson
tel: 070 35 34 855
e-post: boc.johnsson@telia.com

 Se detta evenemang i sin helhet på Nybro24.se

Kommande evenemang

 Leta checkpoints i Nybro med hittaut - 2020-04-30

 Bit för Bit genom Nybro - 2020-07-01

 Jubileumsturnering med tids-handikapp - 2020-09-26

 Tenet - 2020-09-27

 Se alla kommande evenemang på Nybro24.se

Uppleva & Göra

  Allemansrätten - vad gäller?

När sommaren äntligen är här kommer många frågor om allemansrätten och vad som gäller vid olika typer av aktiviteter som [...]

  Glasriket

Nybro kommun är en del av det unika området Glasriket. Här har det tillverkats glas på mängder av glasbruk i [...]

 Turism

Här hittar du all information om: Turism (kategori).