Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Smaka på kulturen

Tillsammans med ett flertal spännande föreningar så skapar vi en spännande kulturdag!

Här möter du nya fantastiska människor som vill dela gemenskapen kring hantverk, tradition och kultur med stor glädje och engagemang.

Det erbjuds ”prova på aktiviteter”, berättarstunder och teaterframträdanden. Det blir spännande möten med osannolika historier med hög upplevelsenivå! Kom nyfiken och testa det du inte gjort innan. Ett axplock av Nybros lokala stjärnor som uppträder på scen är Glada Bokens orkester, Emir och hans dansare från Kulturskolan.

Exempel på föreningar du träffar

Nybro Kulturskola – Mötesplatsen för lustfyllt skapande

På Kulturskolan får du som är barn, ungdom eller ung vuxen möjlighet att uttrycka dig och utvecklas konstnärligt. Vi erbjuder kurser inom kreativt skapande för alla som är 6–20 år och bor i Nybro kommun. Tillsammans med kulturskolans pedagoger får du lära dig att spela ett instrument, sjunga, dansa, teckna och måla, spela teater, slöjda eller jobba med foto och film. Du kan också vara med i en orkester eller ett band, sjunga i kör och medverka i mindre och större evenemang.

På Kulturskolan vill vi att du ska få lära dig mer om det som du tycker är allra roligast – på det sätt som passar dig bäst.

Nybro Folkdanslag

2023 firar Nybro folkdanslag 60 års jubileum. Vi som är medlemmar i föreningen vill gärna visa oss i kommunen, att vi finns, att glädja så många som möjligt, under året, med ljuvlig musik från våra spelemän och visa oss med vår dans i färgglada folkdräkter. Vi har varit med tidigare på Smaka på kulturen, på Nybro torg och tycker det är ett lämpligt forum att träffas och trivas.

Hyresgästföreningen

Den första hyresgästföreningen som fortfarande existerar bildades i Nynäshamn den 30 december 1915. Det var missnöjda hyresgäster vid Telegrafverkets bostäder som samlades till möte. Bostäderna var mycket dåliga, utan vare sig elektricitet eller vatten. 1923 gick åtta hyresgästföreningar ihop och bildade Hyresgästföreningarnas Riksförbund. 1925 var förbundet landsomfattande. Då hade förbundets föreningar sammanlagt cirka 8 000 medlemmar. Under dagen den 2 juni finns representanter på plats och svarar på frågor.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000