Smaka på världen – en riktig familjefest 2020

Det händer massor av roliga saker under hela festen, en spektakulär smak-, kultur- och musikupplevelse i Nybro den 9 oktober mellan 15 och 19. Vi träffas på torget i Nybro. Evenemanget arrangeras för 12:e året i rad av Nybro kommun, Nybro Bostad och Nybro Energi. Fri entré. Välkomna!

Festen
Smaka på Världen är i år en höstfest då torget fylls av glädje med mat, dryck och artister som bidrar till en härlig stämning. Det handlar om gemenskap och upplevelser.

Musik-, dans- och scenframträdande avlöser varandra i ett sprudlande tempo som bjuder på flera kända sång- och musikstycken.

Du träffar Nybrobor och människor från världens alla hörn, alla med förkärlek för sina länder och sina traditioner. Förberedelserna sker i runt om i Nybro med omnejd.

Mat och dryck
Smaka på Världen erbjuder tillsammans med fantastiska matlagare och samarbetspartners en makalös variation av god och spännande mat och dryck från olika länder. Det sker i smakportioner från olika matkulturer i en mix av tradition och nya trender.

Lokal matmarknad – nyhet 2020
Besök vår matmarknad! Du får möjlighet att handla ”lokalproducerat” och tar med dig ny kunskap genom att lyssna och diskutera med våra lokala producenter som säljer närproducerade specialiteter.

Tillsammans våra lokala matproducenter dukar vi upp till en ”matmarknad”. Därför efterlyser vi dig som är matproducent som vill vara delaktig i vår folkfest Smaka på världen.

 Till webbsida för utställare.

Knatteloppet – nyhet 2020
Vi vill göra det hoppfullt och hållbart och startar upp med knatteloppet. Ett energifullt lopp för barn. Vi tar inga tider, här springer vi eller knatar på för att det är skoj. Till publiken säger vi kom och heja fram din löpare!

 Här kan du läsa mer om – Smaka på idrotten med knatteloppet

Smaka på mitt barnkalas
Barnen skapar sitt eget pyssel i barnkalastältet på Nybro biblioteket mellan 13 och 15. Det klipps och klistras under ledning av bibliotekets personal. Innan det blir dags för musikparaden bjuds det på frukt för att tillsammans gå i musikparaden till torget!

På torget mellan 15 och 16 är Clownen Mike på plats föra att roa barnen med sin Busroliga trollerishow. Vill du måla ansiktet går det bra eller varför inte prova på att blåsa jättesåpbubblor.

 Här kan du läsa mer om – Smaka på mitt barnkalas.

Smaka på kulturen
Tillsammans med föreningar skapar vi en spännande kulturdag. Det erbjuds ”prova på aktiviteter”, spännande möten med osannolika historier och kanske också olika smaker möts!

I dansen och musikens virvlar möter du Folkdanslagen och Spelmanslagen. Möt upp dem i Musikparaden från Nybro biblioteket kl. 15. Månskensteatern tar möjligheten och bjuder på teaterfest, något du inte ska missa.

Ansvaret
Smaka på Världen är en fest för alla. Vi tar ett gemensamt ansvar för mångfald,  miljöpåverkan och självklart för ett säkert och rent evenemang med en hög trivselfaktor. Ansvaret är en självklar del av evenemanget, för oss och alla våra partners.

Gemenskap och upplevelse
Vi vill skapa ett attraktivt evenemang där du känner gemenskap och vara delaktighet genom att bidra med glädje och engagemang. Detta sker i en unik kombination av mat, kultur och upplevelse.

 Till dig som vill vara utställare – Smaka på världen

Sponsorer för Smaka på världen är:
 Nybro Bostad AB,  Nybro Energi AB och  Nybro kommun

Datum för publicering | ändrad: 2020-04-22 | skapad: 2019-05-10

Smaka på världen

  Smaka på världen - Barnkalas 2020

Barnkalaset börjar på Nybro bibliotek Barnen skapar sin personliga dekor till barnkalastältet under aktivitetsstunden på Nybro biblioteket mellan 13 och [...]