Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Rapporterade olyckor

Varje rapporterat tillbud representeras av en punkt i kartan, där man genom ett enkelt klick kan få fram information om när och om vilken typ av olycka som skett.

Välkommen till Nybro kommuns karttjänst över registrerade trafikolyckor.

Varje rapporterat tillbud representeras av en punkt i kartan, där man genom ett enkelt klick kan få fram information om när och om vilken typ av olycka som skett.

Informationen är hämtad från Strada, en rikstäckande databas i Transportstyrelsens regi som innehåller alla inrapporterade olyckor som inträffat på Sveriges gator och vägar.  Kartan kommer uppdateras årligen och innehåller nu de olyckor som inrapporterats i Nybro kommun mellan 2001 och 2016.

Karta, Olyckor

Har ni frågor och funderingar angående de data som presenteras så är ni välkomna att kontakta Nybro kommuns trafikingenjör.

Strada är ett informationssystem Som innehåller data om skador och olyckor som skett inom Sveriges vägnät.  Namnet är en förkortning av Swedish Traffic Accident Data Acquisition.

Strada bygger på uppgifter från polis och sjukvård. Polismyndigheten registrerar in trafikolyckor, denna registrering är rikstäckande i Strada sedan årsskiftet 2003. Större delen av Sveriges akutsjukhus registrerar också in uppgifter om olyckor i trafiken till Strada.

Ett särskilt dataprogram har utvecklats till stöd för informationsinsamlingen. Genom att Strada sammanför uppgifter från två källor – polis och sjukvård – blir informationsunderlaget mer täckande, vilket bidrar till större kunskap om trafikskadade. Detta minskar det mörkertal som funnits då polisen inte får kännedom om alla trafikolyckor som inträffar (gäller framför allt oskyddade trafikanter, till exempel fotgängare, cyklister och mopedister).

Nollvisionen sätter personskadorna i fokus men accepterar att olyckor sker. Detta innebär att trafiksäkerhetsarbetet måste inriktas på att minska personskadorna. Med hjälp av Strada kan väghållarna få en bra överblick var insatser ger störst effekt och därmed minska antalet personskador.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000