Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

2023-10-16 Vinterbad Rismåla och Linneasjön

Inkom 2023-10-16, besvarad 2023-10-23

Jag är en av många som med stor glädje badar året om, och hellre i en sjö än i havet. På er hemsida hänvisar ni till badstegar i Alsterbro och Rismåla. Vid besök i Rismåla idag kunde vi dock konstatera att bryggan är i ganska dåligt skick, att djupet vid bryggan är max en meter och att det är dybotten. Man bara sjunker, och simma går ju inte när det är så grunt. Så vill man inte bada. Alsterbro är väldigt avsides. Skulle det inte vara möjligt att ha en brygga vid den vanliga badplatsen i Rismåla, eller i Linneasjön? Där är det djupt, bra botten och betydligt mer tillgängligt. När nu kommunen har så fina badplatser att erbjuda, känns det trist att vara hänvisad till en så pass otrevlig badplats som den vid Rismåla. Plus dock för ombyteshytten! Vi vinterbadare (och det är ju en växande rörelse) skulle verkligen uppskatta en fin plats att bada på!

Svar:
Hej, Tack för din synpunkt till Nybro kommun. Sport och fritid tillsammans med naturenheten på samhällsbyggnadsförvaltningen kommer att se över Rismåla göls badbryggas skick för ev. åtgärd. Vi kommer även att titta på möjligheten att placera en badstege för vinterbad i Linneasjön, Strandvägen i samband med att den nya permanenta bryggan uppförs på Strandvägens badplats 2024, samt en badhytt för omklädnad. Med vänlig hälsning Jenni R Jonasson Sport- och fritidschef

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.