Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

2022-10-07 Flotte vid Stora Hindsjön

Inkom: 2022-10-07 Besvarad: 2022-10-07

Vid Alsterbrobadet (strandområde Stora Hindsjön) ligger en gammal flotta, med frigolitblock under. Eftersom flottan ligger vid stranden, och därmed frigolitblocken, så har en massa frigolitkulor lossnat och båda förorenad stranden samt kommit ut i sjövattnet, och därifrån till Alsterån, eftersom stranden ligger längs strömmarna. Denna förorening bör städas upp *omedelbart*, och själva flottan tas upp ur vattnet. Om flottan inte kan tas upp omedelbart, så bör den åtminstone förtöjs längre ut i djupare vatten för att minska friktion, så att spillet begränsas – men det är som mest en tillfällig åtgärd, eftersom frigolitblocken är redan skadade och inte täckt. Detta ärende är brådskande, eftersom det råder höstväder och vinden ökar flottans rörelser mot marken och därmed friktion. Dessutom handlar det om rätt så mycket frigolit under flottan.

Svar:
Hej, Tack för din synpunkt till Nybro kommun. Sport och fritid har varit i kontakt med ägaren till flotten som meddelat att hen håller på att avveckla flotten och inom några dagar ska flotten vara borta och städat runt omkring där flotten idag ligger. Hälsningar Sport- och fritidschef Jenni R Jonasson

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.