Boktips

Gravid vecka för vecka av Gitte Dencker, barnmorska, journalist och författare – som med en varm och personlig stil berättar om vad som händer med mor och barn under hela graviditeten och fram till förlossning. Huvuddelen av boken handlar om vad som händer vecka för vecka där det även finns utrymme för egna anteckningar.

Stora boken om barn: att vänta och föda: barnets första sex år av Kristina Hofsten, Lena Lidbeck – Beskriver och sprider kunskap om livet som blivande och nybliven förälder. Innehåller delarna att vänta barn, att föda barn, barnets första år, barn mellan ett och sex år, sjukdom allergi och olycksfall samt bra att veta. En mycket bra bok att läsa och slå i när frågorna kommer.

Du ska bli pappa av Dick Sundevall – Är en bok som bejakar lusten och glädjen inför faderskapet. En bok fylld av konkreta råd och fakta om graviditeten, förlossningen och det nyfödda barnet. En lättsam bok som rekommenderas till alla blivande pappor.

Fem gånger mer kärlek av Martin Forster – En bok som handlar om att ge sitt barn fem gånger så mycket mer positiv uppmärksamhet än tillsägelser, tjat och gränssättning. Boken är en handfast och konkret guide med förankrad forskning och ett pedagogiskt upplägg med både exempel och övningar. Riktar sig främst till föräldrar med barn mellan 2-12 år.

Föräldraboken av BRIS. Denna bok handlar om föräldrar som blir vanmäktiga ibland. Att vara förälder är inte alltid så lätt. I Sverige finns det miljontals föräldrar som varje dag försöker göra allt för sina barn. Samtidigt ökar antalet anmälningar om barnmisshandel. Förmodligen är det ett tecken på att det ibland är så svårt att vara förälder och människa att man inte riktigt vet vad man ska ta sig till.

Denna bok kommer med lite hjälp och uppmuntran till de föräldrar som känner att det behövs. Det är vad just den här boken handlar om.

Föräldraboken kan du ladda ner och läsa som pdf  följ denna länk (ny sida). Du kan även beställa hem boken på  www.bris.se/(ny sida) endast porto tillkommer.

Älskade förbannade tonåring av Birgitta Kimber – Föräldrar kan göra skillnad! Anknytningen till dig som förälder ger din tonåring trygghet. Boken har kommit till för att hjälpa tonårsföräldrar att hitta sätt att klara av svårigheterna, att bygga en positiv relation med sin tonåring samt att hitta ett bra sätt att lotsa sitt barn in i vuxenlivet.

Datum för publicering | ändrad: 2020-01-01 | skapad: 2014-12-08

Värme och Ramar

  Boktips

Gravid vecka för vecka av Gitte Dencker, barnmorska, journalist och författare - som med en varm och personlig stil berättar [...]

  Förskole- och skolåldern

Här hittar du som har barn från förskoleåldern upp till mellanstadiet information om föräldraträffar, föräldramöten och bokcirkel. Här finner du [...]

  Graviditet

Mödrahälsovårdens barnmorskor erbjuder plats i föräldragrupper under graviditeten. I föräldragruppen tar man upp ämnen som berör anknytning, amning, föräldrarelation, förlossning [...]

  Spädbarn

Efter förlossningen fortsätter föräldrarna att träffas i samma gruppkonstellation som var under graviditeten. Familjerna träffas 6 gånger under barnets första [...]

  Tonår

För dig som har barn i tonåren finns här information om innehåll på föräldramöten och bokcirkel. 13-15 år Information om [...]