Kärt återseende när Jutegården återvinvigdes

Efter fem veckors renovering var det äntligen dags för återinvigning av Jutegården. Med de nya anpassade lokalerna kan de utöka med fler samarbeten och möta det behov som efterfrågas av Jutegården som mötesplats.

En efterlängtad uppfräschning är äntligen färdig och detta speglades när Jutegården under återinvigningen på torsdagen var helt fullsatt. Det bjöds på musikunderhållning och tårta från Nybro Bostad.

 

När väggar rivits, väggar målats om och golvet har bytts har Jutegården ett större konferensrum och mötesplatsen har fått en större yta. Med stor hjälp från frivilliga har Jutegården även fått ett lyft med inredning och dekorering. Härnäst på tur står arbetet med att utöka ytan för uteplatsen.

– Vi har kunnat öka den här lokalen med 40-45 platser och vi ska inte behöva neka någon att komma in här för att det inte finns tillräckligt med plats, säger Elin Ingvarsson som är verksamhetsledare på Jutegården.

Tydligt var att i lokalen finns en stolthet bland många över att vara delaktiga i en mötesplats som Jutegården. Bland annat påtalades att detta är en förstklassig verksamhet.

Inger Kvillinge är en av de många frivilliga på Jutegården. Hen slutade som anhörigstöd i Nybro kommun för tolv år sedan, men såg det som självklart att fortsätta som i frivilligverksamheten.

– Jag är så himla stolt och glad! Jag var med när vi startade upp detta 2002, berättade en glad Inger.

– Lokalen är en av de trevligaste vi har i kommunen! När jag är på platser utanför kommunen brukar jag referera till den som vår pärla, berättade Mildred Persson, ordförande i omsorgsnämnden i sitt invigningstal innan hon klippte bandet och fick med alla att utbringa ett fyrfaldigt leve.

Någon som även fick fina ord var verksamhetsledare Elin.

– Ni har en så himla fin verksamhetsledare! Jag inte ord, Elin! Du är så himla gullig och söt, sa Gunbritt Häggebrink, ordförande i PRO.

Datum för publicering | ändrad: 2020-04-08 | skapad: 2019-11-01

Stöd & Omsorg

 Ny i Sverige

Här hittar du all information om: Ny i Sverige (kategori).

  Särskilt förordnade vårdnadshavare

Integrationsenheten söker särskilt förordnade vårdnadshavare till ensamkommande barn och ungdomar Årligen kommer ett stort antal barn och ungdomar utan medföljande [...]

 Äldreomsorg

Här hittar du all information om: Äldreomsorg (kategori).

  Äldreplan 2019-2030

Äldreplanen ska fungera som ett stöd i politiska beslut gällande utvecklingsarbete och ekonomisk planering. I planen anges vilket/vilka områden som [...]