Pukeberg blommar på Trädgårds- och Designmässans premiärdag

Trädgårds- och Designmässans premiärdag bjöd på ett minst sagt växlande väder. Med många varma leenden spreds ändå solsken på mässan! Följ med till mässan under dag ett.

Idag blommade Pukeberg med många utställare, föreläsningar och öppna ateljéer. Mässans första dag samspelade med Nybro marknad. Med andra ord, ett välbesökt Nybro under fredagen!

TRÄDGÅRDS- OCH DESIGNMÄSSA
Pukeberg, Nybro • 3 maj kl. 10-18 • 4 maj kl. 10-16
Samtliga punkter i mässans program  hittar du här.

Den anrika bruksmiljön vid Pukeberg Glasbruk känns helt rätt med tanke på mässans temafokus. Förutom utställare med allt ifrån glasgravyr till park och trädgård, finns bland annat möjligheten att prova konsten att blåsa en glaskula hos  Riksglasskolan. Det går också att byta sticklingar, äta något gott samt inspireras på förläsningar. Passa även på att besöka de öppna konstnärsateljéerna som rymmer bildkonst, måleri, glasdesign, textil, trähantverk.

Nybros första Trädgårds- och designmässa har skapats i ett nära samarbete med Nybro Företagsgrupp. Mässan blev möjlig med hjälp av att SydostLeader prioriterat ett projekt som heter Gräv där du står – Stadsutveckling på landsbygden.

Nedan följer ett axplock av det som gick att besöka under mässans första dag.

Två personer tittar på stora målningar i Markus Åkessons ateljé
Inredd ateljé, Marie PetterströmMarie Petterström målar på en tavla i sin ateljéTavla och utspridda färgtuber, Eva Sundmans ateljéTavlor på vägg i Eva Sundmans ateljéNära inblick när konstnärerna öppnar upp sina ateljeér. På bilderna syns Markus Åkesson, Marie Petterström och Eva Sundmans ateljéer.

Stadsarkitekt Thomas Bergström föreläser
Stadsträdgårdsmästare Thomas Bergström berättade om Nybro kommuns vackra planteringar i stadsmiljön.

Person håller i rosa och vita pelargoner
Många blev inspirerade och handlade blommor.

Datum för publicering | skapad: 2019-05-03
Webbredaktör: Denise Aloandersson | denise.aloandersson@nybro.se
Id: inlägg: 7241 - kategori: 10

Start

  "Mina sidor" gör det enklare!

Den nya plattformen "Mina sidor" samlar blanketter och e-tjänster på ett ställe och gör det enklare att hitta och lättare att använda.

  28/8-19 Starta eget information

Starta eget information och inspiration för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner [...]

  Allemansrätten - vad gäller?

Äntligen är sommaren här och med sommaren kommer många frågor om allemansrätten och vad som gäller vid olika typer av [...]

  Informationsträff om Grannsamverkan

Den 4 juni kommer Polisen, Nybro och Länsförsäkringar kommun att hålla en information om grannsamverkan. Informationen riktar sig till både nya intressenter som befintliga samverkansområden.

  Invigning av tillgänglig stig

Tisdagen den 21 maj klockan 13 invigs den tillgängliggjorda stigen runt Linnéasjön. I samband med invigningen kan du delta i tipspromenad och njuta av vårblomningen i Badhusparken.

  Lovaktiviteter

Årets sommarlovsprogram är här, fyllt med en massa roliga kostnadsfria aktiviteter! Till exempel kan du prova på barfotaåkning tillsammans med [...]

  Nytänkande elever på Åkrahällskolan bygger framtidens Nybro

Att jobba med Ung Företagsamhet är en betydelsefull satsning och ger stora samhällsekonomiska vinster. Därför är det angeläget att erbjuda entreprenörskap tidigt i undervisningen såsom på Åkrahällskolan. Genom att ta tillvara på möjligheterna med entreprenörskap kan fler se fördelarna med företagande. På så sätt kan vi tillsammans bygga ett större Nybro.

  Rådgivning för våtmarker

Inom ett projekt som heter Grip on Life IP finns nu möjlighet att erbjuda markägare kostnadsfri rådgivning kopplat till våtmarker [...]

  Skydda din brunn!

Skydda din brunn och bidra till bättre beredskap Nu finns det en ny möjlighet för er med privat eller samfällighetsägd [...]

 Blanketter

Här hittar du all information om: Blanketter (kategori).

 Hjälpmedel

Här hittar du all information om: Hjälpmedel (kategori).

 Kartor

Här hittar du all information om: Kartor (kategori).

 Matsedel

Här hittar du all information om: Matsedel (kategori).

 Nyheter

Här hittar du all information om: Nyheter (kategori).

 Öppettider

Här hittar du all information om: Öppettider (kategori).