Joanna Johansson (lärare och samordnare för UF-företagande), Mikael Svanström (Kommunstyrelsens vice ordförande), Josef Oskarsson (Pristagare och entreprenör), Christina Davidson (Kommunstyrelsens ordförande), Azad Ali (lärare och entreprenör), Sverker Arnesson (lärare).

Nytänkande elever på Åkrahällskolan bygger framtidens Nybro

Att jobba med Ung Företagsamhet är en betydelsefull satsning och ger stora samhällsekonomiska vinster. Därför är det angeläget att erbjuda entreprenörskap tidigt i undervisningen såsom på Åkrahällskolan. Genom att ta tillvara på möjligheterna med entreprenörskap kan fler se fördelarna med företagande. På så sätt kan vi tillsammans bygga ett större Nybro.

Satsningarna har fött framgång och förutom all erfarenhet alla elever har fått, har Åkrahällskolans elever tagit emot flertalet priser.  Ung Företagsamhet (UF) är något som  Åkrahällskolan flitigt arbetar med. Fler lärare har involverats som så kallade UF-lärare, och i år är antalet UF-företag som drivs på skolan uppe i ett 15-tal.

– Allt våra UF-företagare gör är på riktigt. Det handlar om att skapa en affärsidé. Den kan handla om en produkt eller en tjänst. I år har vi till exempel haft  Disco Makers UF, ett företag som drivit discon, säger Joanna Johansson, lärare och samordnare för UF-företagande på Åkrahällskolan.

På kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) uppmärksammades Josef Oskarsson som nyligen vann SM-guld i Ung Företagsamhet. Hans UF-företag  Skylt & Skärteknik UF vann i kategorin Årets hantverk. Josef kommer att fortsätta driva och utveckla sitt företag vid sidan om lärlingsutbildningen för att bli fullt utbildad elektriker.

– Vi är väldigt glada för din framgång Josef och hoppas att du kommer att etablera ditt företag här i Nybro, säger Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.

– Åkrahällskolan gör ett fantastiskt arbete i att ge möjligheter till UF-företagande. Det skapar förutsättningar för blivande entreprenörer som är en framgångsfaktor för framtidens Nybro. Stort tack för ert engagemang!

Fakta om Åkrahällskolans framgångar på
SM i Ung Företagsamhet de senaste tre åren:  

  • 2017 SILVER
    WoodDesign UF, Kristian Tomov, Van Phuoc Dang & Subeer Mouse
  • 2018 SILVER
    Trälampor UF, Azad Ali
  • 2019 GULD
    SST Skylt och Skärteknik UF, Josef Oskarsson

Datum för publicering | skapad: 2019-05-17
Webbredaktör: Denise Aloandersson | denise.aloandersson@nybro.se
Id: inlägg: 7290 - kategori: 10

Start

  "Mina sidor" gör det enklare!

Den nya plattformen "Mina sidor" samlar blanketter och e-tjänster på ett ställe och gör det enklare att hitta och lättare att använda.

  28/8-19 Starta eget information

Starta eget information och inspiration för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner [...]

  Allemansrätten - vad gäller?

Äntligen är sommaren här och med sommaren kommer många frågor om allemansrätten och vad som gäller vid olika typer av [...]

  Informationsträff om Grannsamverkan

Den 4 juni kommer Polisen, Nybro och Länsförsäkringar kommun att hålla en information om grannsamverkan. Informationen riktar sig till både nya intressenter som befintliga samverkansområden.

  Invigning av tillgänglig stig

Tisdagen den 21 maj klockan 13 invigs den tillgängliggjorda stigen runt Linnéasjön. I samband med invigningen kan du delta i tipspromenad och njuta av vårblomningen i Badhusparken.

  Lovaktiviteter

Årets sommarlovsprogram är här, fyllt med en massa roliga kostnadsfria aktiviteter! Till exempel kan du prova på barfotaåkning tillsammans med [...]

  Nytänkande elever på Åkrahällskolan bygger framtidens Nybro

Att jobba med Ung Företagsamhet är en betydelsefull satsning och ger stora samhällsekonomiska vinster. Därför är det angeläget att erbjuda entreprenörskap tidigt i undervisningen såsom på Åkrahällskolan. Genom att ta tillvara på möjligheterna med entreprenörskap kan fler se fördelarna med företagande. På så sätt kan vi tillsammans bygga ett större Nybro.

  Rådgivning för våtmarker

Inom ett projekt som heter Grip on Life IP finns nu möjlighet att erbjuda markägare kostnadsfri rådgivning kopplat till våtmarker [...]

  Skydda din brunn!

Skydda din brunn och bidra till bättre beredskap Nu finns det en ny möjlighet för er med privat eller samfällighetsägd [...]

 Blanketter

Här hittar du all information om: Blanketter (kategori).

 Hjälpmedel

Här hittar du all information om: Hjälpmedel (kategori).

 Kartor

Här hittar du all information om: Kartor (kategori).

 Matsedel

Här hittar du all information om: Matsedel (kategori).

 Nyheter

Här hittar du all information om: Nyheter (kategori).

 Öppettider

Här hittar du all information om: Öppettider (kategori).