Nyhetsbrev från näringslivsenheten

Håll i, håll ut och håll avstånd
I takt med att pandemin ställer ännu högre krav på oss att hålla avstånd och ta ansvar, så innebär det också stora konsekvenser för många företagare. Vi är medvetna om hur många sliter och kämpar för att kunna fortsätta att driva sin verksamhet med nya och svåra förutsättningar och utmaningar.

Precis som i våras drabbas vissa branscher hårdare än andra. Handlarna som står inför sin högsäsong med Black Week och julhandel prövas nu extra när vi avråds från att vistas i inomhusmiljöer. Likaså är det kännbart för restauranger och andra serviceyrken inom skönhets- och friskvårdsbranschen där närkontakt är naturlig och nödvändig. Vi från kommunen gör vad vi kan för att stötta upp.

Vi vädjar här till både näringsidkare och invånare att hjälpas åt att hitta sätt att handla lokalt och ändå tryggt. Vi vet att många kämpar med att kunna erbjuda hemkörning, catering eller hitta andra lösningar. Vi har tillsammans med näringslivet tagit fram Handelsplats Nybro, så låt oss handla lokalt och värna om våra lokala företagare. På så sätt bidrar vi till att de finns kvar i framtiden.

Du är alltid välkommen att höra av dig till näringslivschefen om det är något som du behöver hjälp med.

Ta hand om varandra!

Christina Davidson                 Maria Faltin
Kommunstyrelsens ordf       Näringslivschef

 Här kan du läsa hela nyhetsbrevet med viktig information för dig som företagare.

 

 

Datum för publicering | ändrad: 2020-11-16 | skapad: 2020-11-13

Nyheter

  En vecka fri från våld

2020-11-23 - Den 23-29 november uppmärksammar Nybro kommun det nationella initiativet "En vecka fri från våld".

  Nyhetsbrev från näringslivsenheten

2020-11-13 - I nyhetsbrevet finns information, råd och tips för företagare. Bland annat om att handla lokalt, omställningsstöd och föreskrifter till serveringsställen.

  Arkivens dag - Svart på vitt

2020-11-10 - Enligt tradition är det Arkivens dag den andra lördagen i november. Nybros kommunarkiv har valt att skildra amatörfotografen Lisa Mattson.

  Vill du hjälpa en medmänniska?

2020-11-10 - Att vara god man är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag. Du hjälper en person att få en välfungerande vardag, bevaka personens intressen och rättigheter.

  Nyhetsbrev om corona

2020-11-09 - Nyhetsbrev med viktig information om coronaviruset i Kalmar län. Ges ut på flera olika språk. Bland annat lättläst svenska, arabiska, dari och somaliska.

  Bus eller virus?

2020-10-28 - Coronapandemin tar inte höstlov! I år är det bättre att köpa eget godis till halloween och endast fira med de närmaste.

  Lediga villatomter i Hanemåla

2020-10-26 - Det finns fortfarande naturnära villatomter kvar i Hanemåla. Med Svartbäcksmåla aktivitetsområde som närmaste granne är närheten till naturen är märkbar!

  Hjärtstartare

2020-10-20 - Vem som helst, oavsett ålder, utbildning eller tidigare erfarenhet kan använda en hjärtstartare för att försöka rädda livet på någon som drabbats av ett hjärtstopp.

  Låna utan att besöka biblioteket

2020-10-16 - För dig som har svårt att ta dig till biblioteket på egen hand finns bland annat möjlighet att få böcker levererade hem till dörren.

  Älgjakt

2020-10-09 - Måndagen den 12 oktober inleds årets älgjakt i Kalmar län. När du vistas i naturen behöver du vara extra uppmärksam.

  Ståtlig gran sökes

2020-10-06 - Gatuenheten söker efter en stor och ståtlig julgran som ska pryda torget i Nybro under december. Har du eller någon du känner den perfekta granen?

  20-11-05 Starta eget information

2020-10-02 - Starta eget information för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

  Allmänhetens åkning i Liljas Arena

2020-10-01 - Lördag den 3 oktober är det dags för allmänhetens åkning att rulla igång igen. Kostnadsfritt och öppet för alla som vill åka skridskor.

  Hela Sverige plockar skräp!

2020-09-14 - Lördag 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2020. Gör något stort, plocka lite skräp!

  Unga coronaambassadörer sökes

2020-09-10 - Krissamverkan Kalmar län söker gymnasieungdomar för att bli coronaambassadörer. Uppdraget är att informera andra ungdomar om coronaviruset.

  Hållbarhetsvecka

2020-08-31 - Hållbarhetsveckan – Gott liv pågår mellan 31 augusti och 6 september.